Siirt’te gezip görülmesi gereken tarihi yerler ve yöresel lezzetler listesi

Siirt, köklü geçmişi, tarihi dokusu ve kültürel özellikleriyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli konumlarından biri olan Siirt’in toprakları Dicle Havza’sında bulunmaktadır. Tarihi cilalı taş devrine dayanan Siirt’te görülmesi gereken yerleri ve yöresel lezzetlerini haberimizde listeledik.

Siirt, konumundan dolayı birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bir zamanlar bölgede yaşan Süryaniler, buraya Se'erd ismini vermişler ve bu isim zamanla gelişerek günümüzde Siirt ismini almıştır. Anadolu ve Mezopotamya'nın kesişim noktalarında bulunan Siirt’in gezilecek yerlerini ve yöresel lezzetlerini haberimizde listeledik.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar... 2 Mayıs 2024 tarihli akademik kadro ilanları yayınlandı! Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı! Ankara'da sağanak etkili oldu, yollar göle döndü