Siğil nedir ve neden çıkar? Siğil türleri nelerdir? Siğil zararlı mıdır?

Siğiller en sık görülen cilt hastalıkları arasında yer alıyor. Daha çok çocukları ve gençleri etkileyen siğiller her yaşta görülebiliyor. Çoğu durumda zararsız olmasına rağmen sayısı artarsa ve vücutta yayılırsa bazı hastalıkların tetikleyicisi olabilir. Elde, yüzde ve genital bölgede görülebilen siğil neden çıkar, nasıl tedavi edilir sorularının cevapları haberimizde...

Dış etkenlere ve mikroplara en açık olan bölgemiz derimiz olduğu için farklı noktalarında pek çok farklı rahatsızlık ve hastalıkla karşılaşmak mümkün. Bunlardan bir tanesi de siğildir. Siğil çoğu zaman elde, parmaklarda ve genital bölgede çıkmaktadır. HPV virüsü kaynaklı olarak ortaya çıkan siğil genel olarak zararsız bir durum olarak kabul edilir ancak sayısının artması ve yayılması durumunda farklı hastalıkların tetikleyicisi olabilir.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı! O bölgelerde kuvvetli rüzgar, yağış ve toz taşınımına dikkat! BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim!