Sigarayı bırakanların korkulu rüyası öksürük ne zaman başlar? Sigara sonrası balgam ne zaman başlar?

Sigaranın bırakılması vücutta erken dönemde bazı semptomlar gösterebiliyor. Bağımlılık yapan ve içenleri günden güne ölüme sürükleyen sigaranın bırakıldığı takdirde vücutta bıraktığı hasarların tamiri sanılanın aksine hemen başlıyor. Sigarayı bırakanların öksürükle tanışması ne zaman başlıyor?

Sigara içmeyi bıraktıktan sonra balgam atma süreci de başlıyor. Sigara içmeyi bırakmayı başaranların yakın zamanda sağlıklarında olan değişim kendini belli ediyor. Ancak sigarayı bıraktıktan sonra vücutta gelişen bazı semptomlar da yok değil. Öncelikle sigara bırakıldıktan sonra öksürük var mı, ne zaman başlar?

SİGARAYI BIRAKTIKTAN SONRA VÜCUTTA NELER OLUYOR?

Uzmanlara göre sigarayı bıraktıkntan sonra kan basıncı, nabız ve vücut ısısı normale dönüyor. Ve bu değişim 20 dakikada başlıyor.

Bu değişim kişide ilk etapta sağlığına kavuşması adına yardımcı oluyor. Ancak sigarayı bıraktıktan sonra bir takım şikayetler de kendini belli ediyor. Sigarayı bıraktıktan sonra öksürük 72 saat sonra başlıyor. İlk 2 gün bağımlılıktan kurtulmayla birlikte çıkan baş ağrıları ve halsizlik de şikayetler arasında yer alıyor.

Sigarayı bırakanlar 72. saatten sonra şiddetli bir öksürük başlangıcı yaşayabiliyor. Bu öksürük 12 hafta boyunca sürüyor.

Öksürüğün şiddeti başlarda şiddetliyken 12 haftaya doğru artık tamamen kesiliyor. Uzmanların buradaki yorumu öksürük şikayetlerinin 3 aya kadar sürmesi olağan olarak kabul ediliyor.


SİGARA SONRAS BALGAM ATMA NE ZAMAN BAŞLAR?

Sigarayı bırakan kişinin vücudunun eski sağlığına kavuşması 15 yılı buluyor. Bu 15. yıl sonunda hiç sigara içmeyen birisinin sağlığı ile aynı düzeye iniyor. Sigara bırakma sürecinde erken dönem görülen öksürük, halsizlik ve baş ağrısı ilerleyen dönemde azalıyor. Bu süre 3 aya kadar değişebiliyor.

Sigarayı bıraktıktan sonra balgam atma 2-12 hafta arasında sürüyor ve geçiyor.

Vali Sezer'den Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi açıklaması Kamyonet öğrencilerin arasına daldı: 29 yaralı Sakla Beni final bölümü ile ekranlara geliyor...
Sonraki Haber