SGK'lı emekli bu habere dikkat! EYT'li prim ödemesinde kritik detay en az 3 bin TL indirim kazandıracak!

EYT ile emekli olduğu halde çalışmaya devam eden SGK'lı için kritik karar açıklandı. İşverene sunulacak sosyal destek priminin ödeme miktarı belli oldu. 3.753 TL'ye kadar prim destek indirimi için kritik 30 gün detayı yeniden gündem oldu.

EYT düzenlemesinden faydalanan 2 milyon 250 bin vatandaş arasında olup çalışma hayatına devam edenler için kritik süreç başladı. 30 gün içinde o detaya dikkat etmeyen de başvurmayanlar prim destek ödemesinden faydalanamıyor.

İşletmelere özel sunulan bu destek ödemesi kapsamında işverenin payında 5 puanlık indirim sağlanacak. Bu teşvikin uygulanabilmesi için yapılması gereken tek şey EYT'li olan emeklinin yeni iş başlangıcında 30 günü dikkate almasıdır.

EYT ile emekli olup işten ayrıldıktan hemen sonra geçecek o 30 günlük kritik süreç prim destek indiriminden faydalanabilmeyi sağlıyor. 30 gün içerisinde yeniden işyerinde çalışmaya başlayan kişi sayesinde işveren en az 500 TL en fazla 4 bin TL'ye ulaşan destekten faydalanabilir.

İŞÇİ PRİM İNDİRİMİ NE KADAR OLACAK?

Hesaplama yapılırken destek prim ödemesi brüt asgari ücret üzerinden ve bu miktarın 7,5 katı hesaplanarak ele alınıyor. Bu mantıkla 5 puanlık prim indirimi alt ve üst limiti net olarak oluşturulabilir. İşveren için sunulacak olan bu indirim aylık prim tutarı baz alındığında en az 500,40 TL, en fazla 3.753 TL olabiliyor.

KRİTİK 30 GÜN DETAYI!

Emekli olabilmek için işinden ayrılan kişi 30 günlük süre içerisinde aynı işyerinde yeniden başlamalıdır. Süre bittiği anda hak kaybı yaşanır. Özellikle şu detaya dikkat çekildi. Resmi tatil ya da hafta sonu tatili nedeniyle sürede uzatma yapılmayacaktır.

İŞÇİ EĞER AYRILIRSA…

Çalışan iş yerinde çalışma yaşantısına devam ettiği süre boyunca verilmeye devam edecektir. İşçi eğer işinden ayrılmazsa her işçi başına işveren bu destekten faydalanabilmeye devam edecektir. İşten ayrılma belgesi verildiği anda yeniden işe başlayacağını söylese dahi bu destek indirimi tekrar sunulmayacaktır.

Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Bayraktar TB3'ten yeni başarı!
Sonraki Haber