SGK'dan meslek hastalığı desteği: Üç gün içinde bildirene 5 bin 600 lira maaş bağlanıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yaptığı işten dolayı rahatsızlanan, bedensel veya ruhsal engelli hale gelen kişilere maddi destek veriyor. Meslek hastalığı nedeniyle çalışamayanlara sürekli ya da geçici bir maaş bağlanıyor. Ama bu destekten yararlanılması için bazı şartları yerine getirmiş olmak gerekiyor. Bunlardan biri de üç gün içinde SGK'ya başvuru yapmış olmak. İşte ayrıntılar...

Meslek hastalığı sigortasından sağlanan haklardan yararlanabilmek için prim günü şartı bulunmuyor. SGK'dan malulen emekli aylığı bağlatabilmek için ise sigortalı çalışmaya başlama tarihine göre değişen prim günü ve sigortalılık süresi koşulu aranıyor.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!