Seyahat arzunuzu canlandıracak etkileyici 12 film

Arkadaşımın Evi Nerede?

Arkadaşımın Evi Nerede, İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi tarafından ülkesinin Koker kentinde 1987 yılında çektiği film. 

Film, defterini kendisine iletmek için yollarını bilmediği komşu köyde canla başla arkadaşını arayan bir ilkokul çocuğunun hikayesini anlatır. Basit bir hikayeymiş gibi görünse de, arkadaşını arayan çocuğun derdi eline kazara geçen defteri o akşam ulaştırmaktır çünkü yetiştiremezse öğretmeni arkadaşını cezalandıracaktır. Çocuğun arkadaşını bulma çabasında gösterdiği özverili davranışın yansıtılışı, dünyanın her tarafında her gün defalarca yaşanan sorumluluk ve bağlılık bilinci ile hareket etme kaygısının İran’ın küçük bir köyünde küçük bir çocuk tarafından aktarılış biçimidir.

Britanya Film Enstitüsü (BFI) tarafından 14 yaşından küçük çocuklara izlemeleri için önerilen 50 film arasındadır.

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Fenerbahçe'de ilk ayrılık Sebastian Szymanski! Korktuğu başına geldi İşte banka banka faiz, aylık taksit, geri ödeme tutarı Galatasaray gol oldu yağdı, 3 puanı hanesine yazdırdı! Benzine ve motorine indirim geliyor! İşte güncel akaryakıt fiyatları 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar...