Sevgiliyle öpüşmek orucu bozar mı? Sevgiliyle el ele tutuşmak orucu bozar mı?

Ramazan ayının gelişiyle beraber orucu bozan durumlar vatandaşlar tarafından sorgulanmaktadır. Bunlar arasında sevgiliyle öpüşmek orucu bozar mı hadisesi olmaktadır. Peki, sevgiliyle el ele tutuşunca oruç bozulur mu?

Ramazan ayının gelişiyle oruç tutan kimseler bozan veya bozmayan durumlar sık sık araştırılmaktadır. Gün içerisinde karşılaşılan rutin durumlar ve özel haller birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, öpüşmek orucu bozar mı?

Sevgiliyle öpüşmek orucu bozar mı?

Evli çiftler arasındaki öpüşme, kadının beyini yolcu ederken yanağını öpmesi ve sarılması gibi durumlar doğal olan durumlardır. Herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Hz. Peygamberin bu duruma müsaade ettiği bilinmektedir. Ancak burada orucun bozulmaması adına önemli olan aşırıya gidilmemektedir. Bu sebeple oruçlu tutan eşlerin öpüşme noktasında aşırıya kaçmaktan sakınması iyi olur. Ancak yalnızca öpmek ile oruç bozulmaz.

Sevgiliyle el ele tutuşmak orucu bozar mı?

Ramazan ayı içerisinde yakınlaşmanın sınırlarını belirleyen fetvaya göre, oruçlu iken eş ve sevgili ile el ele tutuşmak ve sarılmak orucu kesinlikle bozmaz. Kişinin hanımını öpmek, elle tutmak, okşamak gibi durumları orucu bozmaz. Bu durumda meni gelmedikçe oruç bozulmaz.

Fenomen Reynmen, sevgilisine evlilik teklifi etti CHP'li belediyede onlarca kişi işten çıkarıldı TÜRK-İŞ nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı
Sonraki Haber