Sevgiliye Tıp Bayramı mesajları 2019! WhatsApp için sözler!

Sevgiliye Tıp Bayramı mesajları! Yarın Tıp Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanacak. Tıp Bayramı her sene 14 Mart tarihinde kutlanıyor. Sağlık sektöründe sevgilisi olanlar güzel mesajları araştırmaya başladı. Sizler için SMS, WhatsApp ve Facebook'ta gönderebileceğiniz en güzel mesajları araştırdık. İşte sevgiliye Tıp Bayramı mesajları!

Sevgiliye Tıp Bayramı mesajları! Tıp Bayramı'na sayılı saatler kaldı.İlk Tıp Bayramı kutlaması 1919 yılında kutlanmaya başlandı. Bu senede yarın kutlanacak bayram için çeşitli sorgulamalar yapılıyor. Sevgilisi tıp alanında çalışanlar en güzel mesajları arıyorlar. İşte Sevgiliye Tıp Bayramı mesajları!

Sevgilim Tıp Bayramını en içten dileklerim kutlarım...

Tüm emeklerini ve çalışmalarını kutlarım sevgilim...

TIP BAYRAMI MESAJLARI

Tüm acil sağlık çalışanlarının ve sağlık personelinin 14 mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

Sağlık, vücutları sağlam olanların başına konmuş bir taçtır. (Hz. Muhammed s.a.v) tüm sağlık birimlerinin 14 Mart tıp bayramını kutlarım.

Gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden büyük bir özveriyle insanların sağlıklı ve daha sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen, sunan verilen görevleri zamanında ve tam yapan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlarım.

Tıp bayramlarını kutlar, tüm insanlık için sağlık ve huzur dolu bir yaşam temenni ederim.

Tıp mensuplarının Tıp Bayramını en içten duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

Beni Türk hekimlerine emanet edin. (Mustafa Kemal Atatürk) 14 mart tıp bayramınız kutlu olsun.

Ülkemizin her köşesinde, İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayret ile çalışan Tüm Sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramı” kutlu olsun.

TIP BAYRAMI TARİHİ

14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır. İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece Tıp Bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır. 1929–1937 yılları arasında 12 Mayıs günü Tıp Bayramı olarak kutlandı. Bu tarih, Bursa'daki Yıldırım Darüşşifası'nda ilk Türkçe tıp derslerinin başladığı tarih olarak kabul edildiği için Tıp Bayramı yapıldı. Ancak zamanla bu uygulamadan vazgeçildi ve yeniden 14 Mart Tıp Bayramı oldu.

Cumhurbaşkanı imzası ile atama kararları Resmi Gazete'de... UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpler belli oldu ABD merkezli haber ajansına engel koymuştu! İşte yeni kararı!
Sonraki Haber