Sertab Erener'den tepki çeken çocuk çıkışı! 'Doğurmamamız gerekiyor, fareden beter olduk'

Bodrum Belediyesinin düzenlediği atık toplama, ayrıştırma ve geri dönüşüm konulu basın toplantısında konuşma yapan ünlü sanatçı Sertab Erener'in "Artık çocuk doğurmamamız, çoğalmamamız gerekiyor. Fareden beter olduk, onlar bile bizden daha az ürüyor olabilir" şeklindeki açıklaması şaşkına çevirdi. Erener'in sözlerine tepki gösteren vatandaşlar "Bu nefret söylemi yersiz ve hadsizce" dedi.

56 yaşındaki şarkıcı ve söz yazarı Sertab Erener, Muğla'nın Bodrum ilçesinde temizlik hizmetlerinde yapılacak çalışmalarının tanıtıldığı toplantıya katıldı.


Etkinlikte konuşma yapan şarkıcının çocuk sahibi olmakla ilgili sözleri herkesi şaşkına çevirdi.

"NE OLACAĞINI DÜŞÜNMEDEN YAŞIYORUZ"


Bodrum Belediyesinin düzenlediği atık toplama, ayrıştırma ve geri dönüşüm konulu basın toplantısında konuşma yapan sanatçı Sertap Erener, şunları söyledi:

"Dünyanın bu hali içerisinde çocuklarıma korkunç bir dünya bıraktığımız bu noktada, çok bencil olduğumuzu ve kendi çöpümüzde boğulup öleceğimizi düşünüyorum. Ama bunun bence en baştaki önlemleri büyük yaptırımlar olmalı. Büyük şirketlerin bugüne kadar gelen sorumsuzca üretimlerinin mutlaka kontrol altına alınması gerekli. Uluslararası yaptırımların çok hızlı bir şekilde kurgulanması ve yürürlüğe girmesi lazım. Mesela Avrupa Birliği'nin tek kullanımlık plastiği yasaklaması büyük bir başlangıç. Bireysel olarak da o kadar çok şeyi bilinçsizce tüketip sonradan ne olacağını düşünmeden yaşıyoruz ki bununla ilgili keskin bir bilince ve birlikteliklere ihtiyacımız var. Ayrıca kendimizi eğitmemiz gerekiyor. En başta da çocuklarımıza bu eğitimi vermemiz gerekiyor. En azından okullardan başlayan ve birbirimize aktarabileceğimiz bir eğitimin yerleşmesi şart. Önümüzde olağanüstü büyüklükte bir canavar ve bu canavarla boğuşmak zorundayız"



"FAREDEN BETER OLDUK, ONLAR BİZDEN AZ ÜRÜYOR"


"Ben her gün yola çıktığımda sağa sola bakmamaya çalışıyorum çünkü gerçekten çok acıklı. En temel sorunumuzda çoğuz, milyarlarca insanız ve artık çocuk doğurmamamız gerekiyor. Biraz duralım gerçekten, çoğalmamamız gerekiyor. Fareden beter olduk, onlar bizden az ürüyor olabilirler."


"NEFRET SÖYLEMİ HADSİZCE"


Şarkıcının konu hakkında söyledikleri etkinliğe katılan vatandaşların tepkisini çekti. Erener'in fare benzetmesine sinirlenen vatandaşlar, "Öfkesini çocuk sahibi insanlardan çıkarmasını anlayamadık. Bu nefret söylemi çok yersiz ve hadsizce" diyerek tepki gösterdi.


CANLI DOĞAN BEBEK SAYISI 2020 YILINDA 1 MİLYON 112 BİN 859 OLDU

Sertab Erener'in iddia ettiğinin aksine doğurganlık hızı düştü. Canlı doğan bebek sayısı 2019 yılında 1 milyon 186 bin 560 iken, 2020 yılında 1 milyon 112 bin 859 oldu.

Toplam doğurganlık hızı, bir kadının doğurgan olduğu dönem olan 15-49 yaş grubunda doğurabileceği ortalama çocuk sayısını ifade etmektedir.

Toplam doğurganlık hızı, 2001 yılında 2,38 çocuk iken 2020 yılında 1,76 çocuk olarak gerçekleşti. Bu durum doğurganlığın, nüfusun yenilenme düzeyi olan 2,10'un altında kaldığını gösterdi.

Dünya çapında nüfus genellemesine göre Türkiye 235 ülke arasında 19'uncu sıraya yerleşti. Türkiye, 83 milyon 384 bin 680 kişi nüfusu ile nüfus büyüklüğüne göre 235 ülke arasında 19. sırada yer alırken, dünya toplam nüfusunun %1,1'ini oluşturdu.

Çılgın Sayısal Loto sonuçları 22 Mayıs 2024! SASA’nın patronu konuştu İstanbul Valiliği'nden olaylı derbi için açıklama
Sonraki Haber