Şehzadeler şehri Amasya’nın tarihi dokusunu yansıtan mekanları ve yöresel lezzetleri

Amasya, Osmanlı şehzadelerine kucak açan, Ferhat ile Şirin’in yaşadığı tahmin edilen tarih bir kent , Amasya tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi olmaya devam ediyor. İşte Amasya’nın tarih kokan mekanları ve yöresel lezzetleri…

Amasya, geçmişin izlerini taşıyan mekanları ve yöresel lezzetleriyle olduğu kadar tarihsel geçmişi ile de ön plana çıkan önemli kentlerden biri. Amasya, Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok şehzadenin dünyaya geldiği, ilk eğitimini aldığı, devlet yönetimini öğrendiği yer olması sebebiyle ‘’şehzadeler şehri’’ olarak anılıyor. Masallara konu olan Ferhat ile Şirin’in de Amasya’da yaşadığı biliniyor.

Amasya’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" sözüyle tüm dünyaya milletin bağımsız yaşama iradesini ilan ettiği şehir olma özelliğini de taşıyor.

Böylesine önemli tarihsel geçmişe dayanan Amasya’nın görülmeye değer yerleri ve lezzetleri de merak konusu oluyor. İşte Amasya’nın kültürel mirası olan yerleri ve lezzetleri…

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!