Şeftaliye alerjisi olanlar dikkat! Uzman uyardı: Alerjik şoka yol açıp hayatı tehdit edebilir

Yaz mevsiminin en sevilen ve vazgeçilmez meyvelerinden biri olan şeftali, alerjik kişiler için hayati tehlike yaratabilir. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Üyesi Handan Duman Şenol, şeftali alerjisi hakkında önemli uyarılarda bulundu.

2 saat sonra reaksiyon oluşmaya başlar

Meyve alerjileri nadir görülmekle birlikte, bunlar içerisinde şeftali alerjisi en sık bilinendir. Genellikle şeftali tükettikten hemen sonra ilk 2 saatte reaksiyon oluşur. Nadiren şeftali kokusu ile veya cilde teması sonrası da reaksiyon görülebilmektedir. En sık görülen şikayetler ağızda kaşıntı ve karıncalanma, ciltte döküntü, kaşıntı, yüzde-gözde şişme, kusma, ishal, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, öksürük, hışıltı, nefes darlığıdır. Ancak, alerjik şoka yol açıp hayatı tehdit de edebilir.

İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'dan tekmeli yumruklu saldırı İran, Irak ve Pakistan'da Reisi için toplandılar! Milli Piyango sonuçları 19 Mayıs 2024! Reisi'nin ölmeden önceki son fotoğrafı ortaya çıktı! İşte Galatasaray ve Fenerbahçe için şampiyonluk ihtimalleri Dev Derbi Avrupa basınında: F.Bahçe, G.saray'ın partisini mahvetti!