Savcı Sayan kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Hangi partili?

Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan kalp krizi geçirmesiyle gündeme geldi. Bu çerçevede "Savcı Sayan kimdir?" sorusu bir çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Peki Savcı Sayan kimdir? Savcı Sayan kaç yaşında? Savcı Sayan nereli? Savcı Sayan hangi partili? Savcı Sayan'ın sağlık durumu nasıl? İşte Savcı Sayan hakkında merak edilenler...

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasıyla tanınan eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan kalp krizi haberinin ardından gündeme geldi. Bu çerçevede "Savcı Sayan kimdir?" sorusu bir çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Peki Savcı Sayan kimdir? Savcı Sayan kaç yaşında? Savcı Sayan nereli? Savcı Sayan hangi partili? İşte Savcı Sayan hakkında merak edilenler...

SAVCI SAYAN KİMDİR? 

Kürt asıllı olan Savcı Sayan, 24 çocuklu ailenin 12. çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Öğretmenlik yapan Sayan, ulusal kanallarda yorumuyla, bölgedeki töre cinayetleri üzerine yazdığı makaleleri çeşitli gazetelerde köşe yazıları olarak yayınlanmıştır. 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği yapmıştır. 1999 ve 2004 yerel seçimleri'nde CHP'den Tutak belediye başkan adayı olan Sayan, Deniz Baykal'a en yakın isimlerden birisidir. Baykal'ın 'Kaset' Skandalı'ndan sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetimini sıklıkla eleştiren Savcı Sayan, parti kurallarını yerine getirmediği gerekçesiyle 2012 yılında CHP'den ihraç edilmiştir.

Ayrıca Kaset skandalı sürecinde Deniz Baykal'ın istifasında ağlamasıyla Türkiye gündeminde yer edinmiştir. 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi'nde Recep Tayyip Erdoğan lehine seçim çalışmaları yapan Savcı Sayan, 2015 yılında AK Parti'ye geçiş yapmıştır. AKP'ye geçtikten sonra İzmir'den milletvekili adayı olmuştur fakat seçilememiştir.

2019 Türkiye yerel seçimleri'nde AK Parti'den Ağrı belediye başkan adayı olan Sayan, Ağrı Belediye Başkanı seçilmiştir.

SAVCI SAYAN KAÇ YAŞINDA? 

1971 yılında doğan Savcı Sayan, 20 Mayıs 2023 itibarıyla 52 yaşındadır.

SAVCI SAYAN NERELİ?

Savcı Sayan, Ağrı'nın Tutak ilçesi'nde dünyaya gelmiştir.

SAVCI SAYAN HANGİ PARTİLİ? 

Savcı Sayan, 2015 yılında AKP'ye katılmıştır ve hala partide aktif olarak çalışmaya devam ediyor.

SAVCI SAYAN'A NE OLDU?

Savcı Sayan'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "2. Tur seçim çalışmalarına İzmir'de devam eden sayın Savcı Sayan, Aydın kanaat önderleri ile görüşmek üzere ilimize giderken yolda kalp krizi geçirmiş olup, acilen hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştır. Savcı beyin tedavisi devam etmektedir.…" ifadelerine yer verildi.

SAVCI SAYAN'IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Kalp krizi geçiren ve hastaneye kaldırılan Savcı Sayan'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

SELVİ’DEN OSMAN KAVALA SAVUNMASI: KİMLER İÇİN ‘ZIRVALIYORLAR’ DEDİ? Türk halk müziği sanatçısı Kahtalı Mıçe'den hayranlarını üzen haber Batuhan Karadeniz'den şok sözler: "Fener Sami Yen'e nasıl gelecek?"
Sonraki Haber