Sars virüsü nedir? Bulaşıcı mı?

Sars virüsü nedir? Sars virüsü bulaşıcı mıdır? Tüm dünyada konuşulmaya başlayan SARS virüsü nedir sizler için araştırdık. Çin'de onlarca cana mal olan Sars virüsü nedir? Sars virüsü bulaşıcı mıdır?

Sars virüsü nedir? Bulaşıcı mı? Covid-19'un ardından ortaya çıkan Sars virüsü söylentilerini sizler için araştırdık. 

Sars virüsü nedir?

Hastalık etkeni SARS-CoV olarak isimlendirildi. Düşman antijenik ve genomik yapısı farklı yeni bir coronavirus idi. Coronavirusler, tek sarmallı RNA virusleridir. Hayvanlarda ve insanlarda üst solunum yolu infeksiyonları ve enterokolitlere yol açarlar. SARS etkeni olan coronavirus, ölümüne neden olduğu doktor Carlo Urbani anısına Urbani suşu olarak da adlandırılıyor. Sars hastalarının çoğu 25-70 yaşlarında o zamana kadar sağlıklı olarak bireylerdir. 15 yaşından küçük çok az sayıda kuşkulu vaka görüldü.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Doların sonu yakın Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'de son 4 maçına çıkıyor! İşte yeni sol bek