Sarımsak nedir? Sarımsak nerede yetişir? Sarımsak faydalı mı, zararlı mı? Nasıl tüketilmeli?

Sarımsak hepimizin mutfakta yemek, salata, turşu ve yoğurtlularda kullandığı bir besindir. Peki, sarımsak nedir, nerede yetişir? Sarımsak faydalı mı, zararlı mı? Nasıl tüketmek gerekiyor?

SARIMSAK NEDİR, NEREDE YETİŞİR?
Sarımsak, Allium cinsinin bir üyesi olan, soğanlı bir bitkidir. Yakın akrabaları arasında soğan, arpacık soğanı, pırasa, Frenk soğanı ve Çin soğanı bulunur. Sarımsak, keskin bir kokuya ve tada sahip, 2-4 cm uzunluğunda, beyaz-mor renkli bir bitkidir.

Sarımsak, dünyanın her yerinde yetiştirilir, ancak en çok Asya, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yetiştirilir. Sarımsak, soğuk iklimleri tercih eder ve genellikle sonbaharda ekilir ve ilkbaharda hasat edilir.

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları Arda Turan'ın Süper Lig'den ilk iki transferi belli oldu Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... İmamoğlu, uçak kiralayıp 45 gazeteciyi Roma'ya götürdü! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler! Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar...