Sarımsağın faydalarından yararlanmak isteyenlerin, acilen o tüketim şeklini bırakması gerekiyor! Doğru şekilde tüketilmeyen sarımsağın faydası kalmıyor

Sarımsağın içerisinde pek çok vitamin ve mineral bulunuyor. Ancak en çok merak edilenlerden biri sarımsağın nasıl tüketilmesi gerektiği oluyor. Hatalı tüketim vitamin ve minerallerin etkilerini ortadan kaldırıyor. İşte detaylar…

Sarımsak ağızda keskin bir koku bıraksa da en faydalı yiyecekler arasında bulunuyor. Bu yiyeceği pek çok kişi yemeklere katarak kullanıyor. Aynı zamanda salatalarda, mezelerde de sık sık sarımsak kullanılıyor. Sarımsağın içerisinde bulunan bileşenlerin faydasından yararlanmak için tüketim şekline dikkat etmek gerekiyor.

Doğru tüketim şekli sarımsak yemeyi sevenlerin, en fazla araştırdığı konular arasında bulunuyor. Uzmanlar, günde en az bir diş sarımsak yenilmesini öneriyor. Bir diş sarımsak sayesinde terapötik doz elde ediliyor. Aynı zamanda allisin oluşumu sağlanıyor. Ancak bunlar sadece belirli tüketim koşulları halinde meydana geliyor.

KAVURARAK TÜKETİM ÖNERİLMİYOR

Sarımsağın allisin oluşumu için çiğ olarak tüketilmesi gerekiyor. Allisin etkisinin açığa çıkması için sarımsağı doğramak ve ezmek etkili oluyor. Isıyla temas halinde allisin oluşumu meydana gelmiyor. Isıya maruz bırakmadan doğradıktan sonra bir süre bekleterek tüketmek, allisin etkisini artırıyor. Bekleme süresi olarak 10 dakika yeterli oluyor.

Yapılan araştırmalara haşlanan sarımsağın çiğ olana göre %16 daha az allisin içerdiğini ifade ediyor. Kavrulma halinde bu oran daha da azalıyor. Kavrulmuş sarımsak, %30 daha az allisin içeriyor.

ALLİSİN HANGİ FAYDALARI SAĞLIYOR?

Allisin maddesinin vücut direncini artırma noktasında faydası bulunuyor. Antimikrobiyal özelliğe sahip olan madde, enfeksiyonları önlüyor. Tansiyon ve kötü kolestrolün azalmasını sağlayarak kalp-damar sağlığını koruyor. Oksidatif stres oluşumunu engelliyor. Bu faydalar, çiğ tüketim halinde ortaya çıkıyor.

Sarımsağı haşlamak ya da kavurmak bu faydaların ortaya çıkmasını engelliyor. Bu nedenle çiğ tüketimde fayda bulunuyor. Sarımsağı döverek yoğurdun içerisine katmak mümkündür. Aynı zamanda meze ve salatalara rendeleyerek de sarımsak eklenebilir. Sarımsak tüketiminde aşırıya kaçmamakta da fayda bulunuyor. Sarımsak sevenlerin sağız kokusuna karşı karanfil çiğnemesi, dişlerini fırçalaması ve gargara kullanması tavsiye ediliyor. Bu sayede kokuyu bir nebze baskılamak mümkün oluyor.

Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler! Sinan Kaloğlu Beşiktaş kariyerindeki en büyük pişmanlığını açıkladı İşçi maaşlarını ödeyemeyen belediye başkanından şok hareket
Sonraki Haber