'Salak' kelimesini kullananlar yandı! Yargıtay'dan flaş karar...

Bir gencin cep telefonundan tartıştığı kişiye 'Salak' mesajı atması sonrası hakarete mağruz kaldığını öne süren kişi mahkemeye başvurdu. Görülen davada Asliye Ceza Mahkemesi beraat kararı verdi fakat Yargıtay 'salak' kelimesini hakaret saydı.

Bir gencin cep telefonundan tartıştığı kişiye "Hahahaha salak" mesajı atmasının ardından hakkında şikayet oluşturularak mahkemeye başvuruldu. 

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, cep telefonundan 'Salak' mesajı atan sanığın 'hakaret' suçunu işlediğine hükmetti. 

YARGITAY, HAKARET SAYDI

İHA'nın haberine göre Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianame sonrası tartıştığı kişiye 'Salak' ifadesini kullanan kişi hakkında, 'Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, sanığın beraatine hükmetti. Karara, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı itiraz etti. Temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 'Salak' ifadesini hakaret saydı.

"MUHATABIN ONUR, ŞEREF VE SAYGINLIĞINI RENCİDE EDECEK NİTELİKTE"

Kararda, "SMS ile mağdura atılan 'Salak' şeklindeki sözün, muhatabın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte olduğu ve hakaret suçunu oluşturduğu gözetilmeden, yasal ve yerinde olmayan gerekçeyle beraat kararı verilmesi yasaya aykırıdır. Kararın bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir" denildi.

KANUN NE DİYOR?

"Hakaret" başlığını taşıyan Türk Ceza Kanunu'nun 125. Maddesinde şu ifadelere yer veriliyor: "Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde de aynı cezaya hükmolunur."

Baba ile oğlunun kavgasında kan aktı! Çiçek Dilligil kimdir, nereli, kaç yaşında? Çılgın Sayısal Loto sonuçları 4 Mayıs 2024!
Sonraki Haber