Sahil Güvenlik Komutanlığı, uzman erbaş alım müjdesini açıkladı: E-Devlet’ten kolayca başvuru yapmak mümkün! Başvuru şartları…

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet etmek isteyenler için yeni alım haberi geldi. Sahil Güvenlik Komutanlığı erbaş alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar…

Askerliği bir meslek olarak yapmak isteyenler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan alımları heyecanla takip ediyor. Kara, hava, deniz kuvvetlerinde çeşitli pozisyonlarda görev almak isteyenlerin bazı şartları sağlaması gerekiyor.

TSK, alımlar sırasında sözlü, sağlık mülakatı ve spor mülakatı gibi uygulamalar da yapıyor. Bu sayede adayların mesleğin gereklilikleri için uygun olup olmadığı anlaşılıyor. Alım şartları her pozisyon için farklı oluyor. Aynı zamanda kamu kurumlarında çalışmak isteyenlerin belirli şartları sağlaması bekleniyor.

Tüm şartları gerektiği gibi yerine getiren adaylar, TSK’nın farklı birimlerinde çalışmaya hak kazanıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığının alım yapacağını açıklaması da asker adayları için müjde oldu. Kurum, başvuru şartlarını ilan etti.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ ALIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, uzman erbaş alınacağını duyurdu. İlan, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre adaylar e-Devlet üzerinden başvurularını iletecek.

E-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapılıyor. E-Devlet şifresi olmayanlar, PTT'’en alabiliyor. E-Devlet üzerinden “Sahil Güvenlik Komutanlığı İş Başvurusu” ekranına girmek gerekiyor.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ ALIM ŞARTLARI

Başvuru yapacak adayların 1 Ocak 1996 ve sonrasında doğması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, erkek olmak; gerekli şartlar arasında bulunuyor. Aynı zamanda en az lise mezunu olmak da istenen şartlar arasında bulunuyor.

Askerlik hizmetini yapmaya devam eden ya da tamamlamış olan adaylar da başvuru yapabiliyor. Askerliği tamamlayan adayların terhis süresi üzerinden beş yıldan fazla geçmemiş olması da gerekiyor.

Başvuru sırasında istenen tüm bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor. Bunun yanı sıra başvuru için belirtilen son tarihe de dikkat etmek gerekiyor. Böylece kuruma kabul edilme ihtimali artıyor. Başvuruları kabul edilen adaylar Sahil Güvenlik Komutanlığında uzman erbaş pozisyonunda çalışmaya başlıyor. İlerleyen süreçte daha üst pozisyonlara yükselme şansı bulunuyor.

Emeklilere destek paketinde ayrıntılar netleşiyor Galatasaray'dan derbi öncesi taraftarına çağrı Erdoğan ile Milli sporcu Abdullah Öztürk arasında güldüren diyalog!
Sonraki Haber