SADAT Yönetim Kurulu Başkanı: Kemal Bey orada olmadığımız bir zamanı tercih etti, niyeti şov yapmaktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde SADAT'ın kapısına dayanmış, "Seçimi gölgeleyecek, herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve saraydır" demişti. Halk TV'de canlı yayına konuk olan SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu'nun SADAT'a gitmesiyle ilgili olarak, "Kemal Bey keşke randevu alsaydı, biz de orada olsaydık. Biz de görüşmek isterdik. Kemal Bey bizim orada olmadığımız bir zamanı tercih etti. Niyeti görüşmek değil şov yapmaktı herhalde" dedi.

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, Halk TV'de Kayda Geçsin adlı programa konuk oldu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanrıverdi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ın kapısına dayanması sorulunca, "Kemal Bey keşke randevu alsaydı, biz de orada olsaydık. Biz de görüşmek isterdik. Kemal Bey bizim orada olmadığımız bir zamanı tercih etti. Niyeti görüşmek değil şov yapmaktı herhalde. O gün çok yorgun ve bitkin vaziyetteydik. Ali Bey, şirkete geldiğinde ne oluyor diye bakmak için dışarı çıkmış. Engin Altay'a 'Neden randevu almadınız?' diye soruyor. Kameralar açık, telefonlar açık gelmişler ziyarete. Bu misafirlik değil, şov yapmak" dedi. Tanrıverdi ayrıca Kılıçdaroğlu'nun, "Terörist yetiştiriyor" sözünü geri alması şartıyla ve randevu verirse Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediğini söyledi.

SADAT'IN FAALİYETLERİ

SADAT hakkında bilgi veren Tanrıverdi, "SADAT, 2012 yılında Türkiye'ye dost ve müttefik ülkelere savunma ve güvenlik alanında, ülkelerin silahlı kuvvetleri ve polis teşkilatlarına yönelik özel stratejik danışmanlık hizmetleri, özel askeri eğitimler ve donatım hizmetleri verilmek üzere kurulmuş bir ticari şirkettir. Türkiye'nin medeniyet coğrafyası belli. Burada konumlanan şey Avrupa karşıtlığı değil. Burada önemli olan Türkiye'nin dost ve müttefik ülkelerine bunu yapmak. Bazı ülkelere yönelik dışlayıcı tavırlarda bulunmak doğru değil. Hizmet tekliflerimizi 60 civarı ülkeye verdik. 20-25 tanesine şimdiye kadar proje ürettik. Suriye'ye hiç hizmet paketimiz olmadı, Suriye'deki muhaliflerine de bir donatı hizmetimiz de olmadı. Libya'da 2013'te çeşitli projeler geliştirdik. ASSAM ve SADAT farklı kurumlar." açıklamasını yaptı.

GAYRİ NİZAMİ HARP FAALİYETİ İDDİALARINI YALANLADI

Gayri nizami harp faaliyetleri iddialarını yanıtlayan SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, "Gayrinizami eğitim Türkiye'de vermiyoruz. Paketlerimiz var. Biz bu eğitimleri silahlı kuvvetlere ve polislere verilecek bir eğitim paketi. Bugün Rusya Ukrayna'yı işgal etti. Ukrayna'nın silahlı kuvvetlerini vurdu, sivilleri öldürdü. Ukrayna şu an meşgul yerlerde gayrinizamı harp faaliyeti yürütüyor. Zamanında İngiltere, Ukrayna'ya vermişti. Ülkeler barış dönemlerinde bu hazırlıklarını yaparlarsa; işgale maruz kaldıkları takdirde başarılı olma şansları atacaktır." Verdiğimiz hizmetler, hukukçular tarafından detaylı inceleniyor. Biz nereye basıp nereye basmamız gerektiğini biliyoruz. Biz bir ülkeye hizmet vereceğimiz zaman o ülkenin silahlı kuvvetlerine iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na ve Milli Savunma Bakanlığı'na bilgi veriyoruz. Vermeyin denilse vermiyoruz. diye konuştu.

SEDAT PEKER'İN İDDİALARINA NE DEDİ?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları hakkında da konuşan Melih Tanrıverdi, "Sedat Peker bir itirafta bulunuyor. Kendi götürdüğüm tırların içinde bu malzemeler vardı. Bir kısmını El Nusra'ya teslim edildi. Biz Suriye muhalefeti ile El Nusra ile terör örgütleri ile çalışmadık, çalışmayız. Özgür Suriye Ordusu da dahil. Eğer Sedat Peker ben bunları götürdüm diyorsa bu onların problemi. Sedat Peker, SADAT'tan randevu talep ediyordu. Randevu talebini kabul etmedik. Davet etti, davetini kabul etmedik. Bizim organize suç örgütü lideri ile ne işimiz olabilir ki? Biz anarşist, terörist değiliz. Bizim ekibimiz TSK'nın onurlu subaylarından oluşuyor. Sedat Peker bize 'Benimle resmi olarak görüşmek istemiyorsunuz. Ben düğüne davetliyim, siz de gelin. Düğünde denk gelmişsiniz gibi yapalım' diyordu. Benim tahminim Sedat Peker'i iyi keklemişler, 'biz SADAT'tan geliyoruz' diye. Kendisi de o randevu taleplerini teyit etmek için ilettiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

PEKER'DEN TANRIVERDİ'YE JET YANIT

Öte yandan Tanrıverdi'nin yayındaki açıklamalarını duyan Sedat Peker, Twitter'dan sert sözlerle yanıt verdi.

Peker, "Biraz evvel sosyal medya üzerinde gördüğüm, sadatçı olduğunu söyleyen bir tip benimle ilgili bir şeyler söylemiş. Öncelikle şunu bilmen lazım! Sedat PEKER’i kimse kekleyemez! " paylaşımı yaptı.

Hasan Arat Hansi Flick'in istekleri sonrası masadan kalktı At suratına sahip olmak için yüzlerce operasyon geçirdi! Fenerbahçe Çağlar Söyüncü için kararını verdi!
Sonraki Haber