Rusya'da gezilecek yerler! Rusya uçak bileti fiyatları!

Rusya'nın Türk vatandaşlarına karşı vize uygulamasını kaldırdı. Rusya'nın bu hamlesine karşı Türk vatandaşları Rusya'ya akın etmeye hazırlanıyor. Vatandaşlar Rusya'da nerelerin gezilmesi gerektiğini merak ediyor. İşte Rusya'da gezilecek yerler! Rusya uçak bileti fiyatları!

Rus Hükümeti Türk vatandaşlarına vize muafiyeti kararı aldı. Vatandaşlar Rusya'da nerelerin gezileceğini araştırmaya başladılar. Rusya'nın bu hamlesine karşı Türk vatandaşları Rusya'ya akın etmeye hazırlanıyor. İşte Rusya'da gezilecek yerler! Rusya uçak bileti fiyatları!

Ermitaj Müzesi
St. Petersburg merkezinde bulunan önemli bir kültür sanat müzesidir. 1764'te kurulan ve yaklaşık 88 yılın sonra halka açılan kurumun hamisi Çariçe II. Katherina olmuştur. 3 milyona yakın sanat eserinin sergilendiği müze, dünyadaki en geniş çizim sergilerini barındırdığı için bu alanda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanmıştır.


Çok geniş koleksiyonları barındırmasına rağmen bu eserlerin cüzi bir bölümü sergilenilebiliyor. Özellikle 13. ve 20. yüzyıllar arası heykel, çizim gibi uygulamalı sanat eserleri içeren müze eski Mısır, Asur, Mezopotamya bölgesi kabartmalarına da sahiptir. Ayrıca 19. yüzyıl Yunan tarzına ait eserlerle birlikte yüz binlerce kalıcı eserin sunulduğu kurumda dönem dönem geçici koleksiyonlar da sergilenmektedir.

Moskova Kremlin Sarayı

Rusça'da Kremlin 'kreml' kelimesinden türemiştir. Türkçe'de hisar, şato anlamlarını kapsamaktadır. Yaklaşık 28 hektarlık devasa bir sahaya kurulan Kremlin Sarayı 1482 ve 1495 yılları arasında inşa edilmiştir. Genellikle 'Kremlin' olarak bilinir ve dünyaca meşhurdur. Başkentin en merkezi yerinde, Moskova Nehri kenarında mükemmel bir kompleks görünümündeki yapı aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı'nın resmi ikametgahı olarak kullanılmaktadır. Dünyanın en önemli siyasi merkezlerinden biri konumundaki bina Rus mimarisinin eşsiz örneklerindendir ve Moskova'nın simgesi sayılmaktadır. Kremlinler, benzersiz mimarileri, kusursuz boyama tarzları ile özel ve değerli turistik yapılara olarak ünlüdür. Rusya gezi rehberinize başkent Moskova'nın kalbi Kremlin Sarayı'nı eklemeyi unutmayın.

Kızıl Meydan

UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan ve dünyaca ünlü bir meydandır. Başkentin kalbi burada atar ve Kızıl Meydan Moskova'nın tarihi ve turistik noktalarının adeta kesişim noktasında yer alır. Yüzyıllardır önemli hadiselere (miting, infaz ves.) tanıklık etmiştir. 'Kızıl Meydan' çok eski bir alandır ve şu anki ismi 300-350 yıllık bir maziye dayanır. Birçok kilise, heykel, müze gibi turistik mekanla çevrili olan meydan günün her anı yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlıyor. Rusya'nın başkenti Moskova'ya yapacağınız gezilerde Kızıl Meydan'ı es geçmeyin.

Lenin Mozolesi

Sovyetler Birliği'nin kurucusu olan dünyaca ünlü Rus lider Vladimir İlyiç Lenin'in kabrinin bulunduğu mekandır. Başkent Moskova'nın tarihi meydanı 'Kızıl Meydan'da bulunan 'Lenin Mozolesi' 12 metre yüksekliğe ve 24 metre genişliğe sahiptir. Kırmızı renkli yapı ünlü mimarlar Alexey Shchusev, I. A. Frantsuz ve G. K. Yakovlev tarafından dizayn edilmiştir. Mozolede Lenin ile beraber Josef Stalin, Ilya Zbarsky, Anna Ulyanova, Alexei Ivanovich Abrikosov gibi Rus devlet adamlarının kabirleri bulunmaktadır.

MOSKOVA GEZİLECEK YERLER

Peterhof Sarayı

Rusya'nın büyük merkezlerinden St. Petersburg'da bulunan ve kentin değerli simgelerinden biri konumundaki görkemli saraydır. Peterhof Sarayı muhteşem mimarisi ve büyüleyici bahçesi sayesinde bazı kesimlerce Fransa'daki Versay Sarayı'na istinaden 'Rus Versayı' olarak adlandırılmaktadır. Şahane yapı, mükemmel dizayn edilmiş bahçeleri, saraya çıkan merdivenlerin etrafındaki birbirinden güzel heykelleri ve havuzlarıyla her yıl milyonlarca ziyaretçiyi efsunlamaktadır. 1703 yılında kurulan ve şu anda UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan saray, Rusya gezi rehberinizde muhakkak yer almalıdır.

Aziz Vasil Katedrali

Kubbeyi andıran çatılarıyla Kızıl Meydan'da dimdik duran bir Rus harikasıdır. 1555 ve 1561 senelerinde inşa edilen manevi yapı Moskova Kremlin Sarayı ile karıştırılıyor. İki yapı da Kızıl Meydan'da bulunuyor. 8 kubbesi bulunan ve şu anda müze olarak faaliyet gösteren eski katedral, Korkunç İvan'ın emri ile oluşturulmuştur. 8 kubbe Rusların Kazan ve Astarhan hanlıklarıyla girdiği savaşlarda aldığı 8 galibiyeti sembolize etmektedir. Önceleri som altın olan ve daha sonra her biri değişik renklerde birer mozaiği andıracak şekilde boyanan kubbelerin en büyüğü 65 metredir. Kilisenin genel yüksekliği ise 48 metredir. Harika yapının mimarları Postnik Yakovlev ve İvan Barma olmuştur. Katedral aynı zamanda Basil Fool for Christ, Peter Petreius, Alexei Komech gibi önemli isimlerin ebedi istirahatgahıdır.

Aziz Isaac Katedrali

Aziz Isaac Katedrali, St. Petersburg sınırları içerisinde bulunan dev bir manevi yapıdır. Rusya'nın ve Dünya'nın en büyük Ortodoks bazilikası ve dördüncü büyük katedralidir. Fransız asıllı meşhur mimar Auguste de Montferrand tarafından tasarlanan katedral, 1786-1858 yılları arasında inşa edilmiştir. Genel olarak katedralin mimarisinde Neo-Klasik izler hakimdir. Her yıl yüz binlerce misafirini büyüleyen dini mekan, tam 102 metre yüksekliğe sahiptir. Aziz Isaac Katadrali, Rusya'nın en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olduğundan kesinlikle ziyaret edilmelidir.

Voskresenia Khristova Kilisesi

St. Petersburg'da Çar III. Alexander ve Çar II. Nikolay devirlerinde 1883 ve 1907 seneleri içerisinde inşa edilen bir Ortodoks Kilisesidir. Her köşesi ayrı bir mimari harikası olan kilise Griboedov Kanalı'nın hemen yanında bulunması hasebiyle de ilgi çekicidir. Ünlü mimar Alfred Parland tarafından dizayn edilen kutsal yapı, tam 94 metre yüksekliğe sahiptir. Dışı gibi içi de kırmızı renge boyanan kilise, mükemmel mozaik ve betimlemeler içermektedir. Voskresenia Khristova Kilisesi'nin toplam alanı ise 7500 metrekaredir. Her sene yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan manevi mekanı Rusya St. Petersburg seyahatiniz sırasında mutlaka ziyaret edin.

Rus Devlet Müzesi

St. Petersburg kentinde yer alan müze, 1895 yılından bu yana hizmet veren bir kamu kuruluşudur. Rusların değerli sanat ürünleri ve hayatlarına dair en değerli koleksiyonlara ev sahipliği yapan müzenin ana merkezi Mihail Sarayı'dır. Geniş resim ve heykel koleksiyonlarıyla meşhurlaşan müzede etnografya bölümü de yer alıyor. 11. asırdan modern yüzyıla kadar Rus eserlerinin sergilendiği müze, her yıl yüz binlerce sanat dostu tarafından ziyaret edilmektedir. Rusya seyahatinize St. Petersburg'da bulunan Rus Devlet Müzesi'ni de ekleyin.

Peter ve Paul Kalesi

1706 ve 1740 yılları arasında inşa edilerek açılan kale, Rusya St. Petersburg'un tarihi ve turistik yerlerindendir. Genel olarak İtalyan mimar Domenico Trezzini tarafından tasarlanan kalede diğer mimarlar Nikolay Lvov ve David Grimm'in de katkıları olmuştur. Peter ve Paul Kalesi'nin inşasında çoğunlukla taş kullanılmıştır. Yapı kent garnizonuna bir üs olması amacıyla kurulmuştur. Daha sonra yüksek rütbeli ve siyasi mahkumların yattığı hapishane olarak hizmet vermiştir. 20. yüzyılda da hapishane şeklinde kullanılan kale şu anda I. Alexander başta olmak üzere birçok önemli ismin sonsuzluğa uğurlandığı mekandır.

Mamayev Kurgan

Volgograd sınırları içerisinde şehrin en hakim tepelerinden birine kurulan savaş anıtıdır. II. Dünya Savaşı'nın en kanlı cephelerinden birine sahne olan bölgede ölenler için 1967 yılında inşa edilmiştir. Şehrin en turistik mekanı konumundadır ve Volgograd'la özdeşleşmiştir. Mamayev Kurgan'ın olduğu bölge Rusya yakın tarihi açısından da çok önemlidir. II. Dünya Savaşı yıllarında Nazi Almanyası tarafından ele geçirilen bölgelerden biridir.

Alexander Bahçeleri

Başkent Moskova'da bulunan Alexander Bahçeleri ülkenin ilk kentsel parklarından biridir. Kremlin Duvarı boyunca uzanan park, üç ayrı bahçeden oluşmaktadır. 1819 ve 1823 yılları arasında kurulan bahçe, Moskovalıların en çok tercih ettiği dinlenme alanlarının başında geliyor. Peyzajı harika yapılan park rengarenk çiçekler, heykeller ve havuzlarla doludur. Rusya Moskova'nın gezilecek yerleri içerisinde değerlendirilebilecek alanlardan biridir.

Arbat
Moskova'nın batısında bulunan popüler caddelerden olan bu cadde 1930'larda Stalin'in merkeze yakın olan eski binaları yaktırmasıyla ortaya çıkmış ve tamamen trafiğe kapalı yaya yoludur. Aslında iki tane görebileceğiniz 2 tane arbat vardır. Biri Yeni Arbat olarak bilinir ki burası Sovyetler Birliği zamanında yapılmış ve çok işlek bir araç trafiğine sahip bir caddedir. Diğeri ise Eski Arbat olarak bilinir. Burası için bizim İstiklal Caddesi diyebilirz. Sadece 1 kilometre uzunluğunda olan bu cadde, İstiklal caddesine göre oldukça sakindir

UÇAK BİLETİ FİYATLARI

Rusya uçak bileti fiyatları, tarihlere ve uçak firma klasmanına göre değişiyor. Detaylı bilgileri ilgili firmaların internet sitelerinden bulabilirsiniz...

Soft Power nedir? Yumuşak Güç ne anlama gelir? Alex de Souza Süper Lig'e geri döndü! 2 yıllık anlaşma Emine Erdoğan'dan Ebe ve Hemşireler Günü'nde sağlıkta şiddete tepki
Sonraki Haber