Rusya'da bir temizlik görevlisi kazara aday olduğu seçimde Putin'in adayını yendi!

KAZARA ADAY OLDU


CNNTürk'teki habere göre; İronik bir şekilde, Udgodskaya'nın adaylığına seçimin yapılabilmesi için yasal şartı yerine getirmek isteyen 53 yaşındaki görevdeki belediye başkanı Nikolai Loktev karar verdi.

Eski bir polis memuru olan Loktev, son beş yıldır kırsal bölgenin belediye başkanlığını yapıyor, köydeki birçok kişi tarafından saygı görüyor ve ilçeyi iyi durumda teslim ettiğine inanıyor.

BBC Rusça Servisi'ne konuşan Loktev, "Evet, Marina Udgodskaya'dan aday olmasını ben istedim. Aslında başka birkaç kişiye de sordum, ama reddettiler. Açıkçası başka seçenekler olsaydı, ona sormazdım. Ama zaferinde özel ya da sıra dışı bir şey görmüyorum. Aferin ona!" diyor.

Kasabadan ayrılarak bir iş aramayı planladığını söyleyen Loktev, durumun siyasi yönünden bahsetmekten kaçınıyor.

Udgodskaya güneşli bir Ekim gününde göreve başladı. İlk gününde ofisine geldiğinde yerel gazeteciler Moskova'dan gelen ulusal basından gazeteciler tarafından karşılandı. Gazeteciler Rus siyasetinin Külkedisini görmek için oradaydı.

Sakin bir görüntü çizen Udgodskaya, gazetecilerin sorularına kesin ve dengeli cevaplar veriyor:

"İyi hissediyorum, sadece normal duygular. İlk başta biraz şaşkındım ama şimdi iyiyim. İşte mazbatam. Görevi geri çevirmedim. Kimse de beni ikna etmek zorunda kalmadı. Aday olmak benim kararımdı. İnsanlar beni seçmişse onlar için çalışacağım."

Açılıştan dakikalar sonra arabasının direksiyonuna geçen Udgodskaya peşindeki gazetecilerle birlikte kasaba sakinlerini görmek için yola çıktı.

Destekçileri ile buluşan Udgodskaya burada onlarla birlikte aynı fotoğraf karelerine girdi.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız...