Rezene nedir? Rezene nerede yetişir, nasıl tüketilir? Rezene faydaları nedir, yan etkileri var mı? Rezene çayı nasıl yapılır?

Tüm dertlere şifa rezene nedir? Rezene bitkisi nerede yetişir? Rezene faydaları nedir? Rezene çayı nasıl demlenir? İşte doğal mucize rezene ile ilgili tüm detaylar...

Rezene onlarca faydası ile bilinen faydalı bir bitkidir. Her derde deva olan rezene yemeklerde kullanılabildiği gibi çayı demlenerek tüketilebilir. Peki, rezene nerede yetişir? Rezene faydalı mı? 

REZENE NEDİR?

Rezene, maydanozgiller familyasından; iki metreye kadar boylanan, iki yıllık, kokulu, otsu bitki türüdür. Anavatanı, Akdeniz havzası ve Yakın Doğu'dur.

Rezene, koyu yeşil yaprakları, sarı çiçekleri ve ananasa benzer kendine has bir kokusu olan bir bitkidir. Rezenenin en çok tüketilen kısımları tohumları ve yapraklarıdır.

Rezene, dünyanın birçok yerinde yetiştirilmektedir. Türkiye'de ise özellikle Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmektedir.

"İsmail Kartal taktik yerine tahrik çalıştırmış! Mert Hakan Yandaş..." İran, Irak ve Pakistan'da Reisi için toplandılar! İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'dan tekmeli yumruklu saldırı Kiralarda yüzde 25 sınırı sona eriyor İşte Galatasaray ve Fenerbahçe için şampiyonluk ihtimalleri Reisi'nin ölmeden önceki son fotoğrafı ortaya çıktı!