Ramazan’da kilo verdiren altın tüyolar! Birkaç basit adımda istediğiniz kiloya ulaşın!

Ramazan ayında doğru yaklaşımla oruç tutarken kilo kontrolünü sağlamak mümkündür. İftar ve sahurda dengeli bir beslenme planı uygulayarak kilo verme hedeflerinize sağlığınızdan ödün vermeden ulaşabilirsiniz. İşte Ramazan ayında kilo vermenize yardımcı olacak etkili öneriler…

Ramazan ayında kilo vermek disiplin ve kararlılık gerektirir. Bu ipuçlarını takip ederek ve sağlıklı bir diyet planı benimseyerek kilo verme hedeflerinize ulaşabilir ve sağlığınızdan ödün vermeden kilo kontrolü sağlayabilirsiniz.

SAHUR VE İFTARDA BUNLARA DİKKAT EDİN

Sahuru atlamak, Ramazan ayında insanların sıklıkla yaptığı bir hatadır. Sahur, normal bir diyette kahvaltı olarak düşünülmelidir. Gün boyunca çalışması için gereken gerekli enerjiyi sağlar. Sahur yapmayan kişilerde kan şekerinin düşmesi muhtemeldir ve bu da iftarda kontrolsüz iştah artışına neden olur. Yumurta, peynir, süt, yoğurt, yulaf ezmesi, tam tahıllı ekmek, yeşillik, yağlı tohumlar, kuruyemiş ve tarçın gibi sizi uzun süre tok tutacak besinleri seçin.

Midenizi ısıtmak ve aşırı yemeyi önlemek için iftar yemeğinize çorba ile başlayın. Çorbayı yavaş içmek, uzun süreli açlıkta ortaya çıkan yemeği bir kerede yeme isteğini de azaltır. İftarınızı yeterli ve ölçülü yapmak için çorba ile ana yemek arasında en az 20 dakika ara verin.

METABOLİZMANIZI HAREKETE GEÇİRİN

Özellikle Ramazan ayında bol su içmek sağlığınız için çok önemlidir. Kilo vermek ve kiloyu korumak için günde 2,5-3 litre su tüketmek şarttır. Yeterli su alımı vücutta biriken ödem ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Yeşil çay, kiraz sapı çayı, beyaz çay, rezene çayı, mate çayı ve sade kahve gibi bitki çayları metabolizmanızı harekete geçirebilir, kilo vermeyi ve yağ yakımını kolaylaştırabilir. Günde 1 bardak bitki çayı içmek, Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmanızı canlandırmak için harika bir yoldur.

Ramazan ayında tatlı tüketimine dikkat edin. Enerjisi düşük olan tatlılar ya da incir, kuru hurma, kuru kayısı gibi kuru meyvelerden yiyin. Aşırı kırmızı et tüketimi sağlığı olumsuz etkiler. Kırmızı et, obezite, karaciğer, böbrek ve kardiyovasküler hastalıklara neden olabilen çok fazla trans yağ içerir. Eti ızgara yapın, fırınlayın veya haşlayın ve kızartmaktan kaçının.

Altınay Savunma Teknolojileri 8 Mayıs'ta talep toplayacak Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu Saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG'li terörist öldürüldü!
Sonraki Haber