Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Turizmcilerden 9 gün talebi

Ramazan ayı bugün başladı. Bu sene 10 Nisan Çarşamba gününe denk gelen Ramazan Bayramı için turizmciler 9 gün tatil talep ediyor. İşte detaylar...

Ramazan Bayramı tatili, bu yıl arife günü olan 9 Nisan’da başlayıp, 12 Nisan’da sona eriyor. 13-14 Nisan hafta sonu da eklenince tatil süresi, 5,5 gün oluyor.

8 Nisan’ın da tatil ilan edilmesi durumunda, bayram tatilinin 6-14 Nisan tarihleri olarak 9 güne uzatılmasına yönelik beklentiler bulunuyor.

Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu hem ramazan ayı hem de seçim sürecine dikkati çekerek, mart ayı üçüncü haftası itibarıyla Nevruz döneminin de başlayacağını söyledi.

Antalya’da Nevruz döneminde İran’dan ciddi düzeyde misafir ağırlandığını belirten Kavaloğlu, “Bütün Türk dünyası, Türk coğrafyasını da ilgilendiren bir tatil dönemi bu. Nevruz, baharın gelişini müjdeliyor. Hemen arkasından Avrupa’daki Paskalya tatili var ve sonrasında ramazan ayının bitimi ile Ramazan Bayramı’mız olacak. Ramazan Bayramı’nda da eğer önceden açıklanabilirse, tatil dönemi 1 gün uzatılırsa; toplam 9 gün tatil söz konusu olacak.” dedi.

 
Dünyaca ünlü oyuncu Gerard Depardieu gözaltında! Pazarlık kavgasında kaza ile kardeşini öldürdü İsrail müzakere heyeti yarın Kahire'ye mi gidecek?
Sonraki Haber