Rahip Brunson kararına Trump ne dedi? Twitter'da ne paylaştı?

Mahkeme Brunson için 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılması ve adli kontrol şartlarının kaldırılmasına hükmetti. ABD Başkanı Trump twitter'da paylaşım yaptı. Brunson kararın ardından serbest bırakıldı. Karardan sonra doların ne olduğu ise gündemde merak edilen sorular arasında bulunuyor. Peki Rahip Brunson kararına Trump ne dedi?Detaylar haberimizde...

Rahip Brunson kararından sonra Trump ne dedi?Türkiye ile ABD arasında krize neden olan Rahip Brunson'un yargılandığı davada karar verildi. 3 yıl 1 ay 5 gün hapis cezasına çarptırılması ve adli kontrol şartlarının kaldırılmasına hükmetti. Bu karara göre, Brunson serbest bırakılacak.Rahip Brunson kararına Trump ne dedi? Merak edilen detaylar haberimizde...

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Andrew Craig Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Yattığı süre göz önüne alınacak Brunson serbest bırakıldı.

Gelişme sonrası ABD Başkanı Trump'tan bir açıklama geldi. Trump, "Rahip Brunson hakkında çok sıkı çalıştık!" paylaşımını yaptı.

RAHİP BRUNSON KİMDİR?

ABD'li rahip Andrew Brunson 9 Aralık 2016'de tutuklanmıştı. Rahip Brunson hakkında örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Mahkeme daha sonra Brunson'a ev hapsi kararı verdi. Brunson'a elektronik kelepçe takılacağı öğrenildi. Trinity Evangelical Divinity School, Erskine Theological Seminary, Aberdeen Üniversitesi'nden mezun olan Brunson'un Jacqueline Furnari adında bir çocuğu vardır.

EVANJELİZM NEDİR?

ABD'deki önemli siyasi aktörler arasında sayılan Evanjelikler, ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kararında ve Türkiye'de halen yargılanmasına devam edilen Amerikalı Evanjelik Papaz Andrew Brunson ile ilgili tırmanan krizde en fazla tartışılan kesim oldu.

Koyu dindar Hristiyan bir kitlenin Trump'a neden oy verdiği, kendisi de bir Evanjelik olan Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Beyaz Saray'daki etkisi ve Kongre ara seçimlerinin yaklaşması gibi konular, son dönemde Evanjelikler ve etkilerine dair merak edilen başlıklar olarak öne çıkıyor.

Hristiyanlıkta, "İncil’i öğretmek, yaymak" anlamına gelen Evanjelizm, ABD’de Hristiyanlar arasında en yaygın mezheplerden birisi olarak kabul ediliyor. Nüfusun yaklaşık yüzde 25’ine (yaklaşık 80 milyon) denk gelen Evanjelikler, aynı zamanda "Hristiyan siyonistler" olarak da biliniyor.

Doğa ile Giray'ın öpüştüğü anlar Fatih'i çileden çıkardı Kızıl Goncalar'dan bomba fragman! Meryem, Naim'i boşuyor Rade Krunic Fenerbahçe'deki kötü günlerinin sebebini açıkladı
Sonraki Haber