Çok konuşulacak iddia: Putin Müslüman mı oldu?

Yazar Kazım Yurdakul, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Müslüman olduğu öne sürdü.

Gazeteci Murat Zurnacı’nın hazırladığı Sebep Sonuç programına katılan yazar Kazım Yurdakul, Putin ile ilgili dünyada ses getirecek önemli açıklamalarda bulundu. 

Yazar Kazım Yurdakul, Putin ile ilgili dünyada ses getirecek önemli açıklamalarda bulundu. “Putin’in Müslüman olduğu zaten biliniyor.” diyen Yurdakul’un konuşmalarından detaylar...

“Biz Hazar Türklerinden öte Ortodokslar ile inanılmaz bir ilişki yürütüyoruz şu anda. Yani ben hep şöyle bir ifade kullanıyorum 610 yılına kadar Müslüman olanlarla 610’dan sonra Müslüman olanlar birleşiyor dünyada. Dünya yeni fark ediyor 15 temmuzdan sonra ki zaten buna saldırıyorlar. Dünya yeni fark ediyor Karlov suikastı, Dugin’in kızının öldüğü suikast, buna cevaben aynı hafta Rusya’nın yeni eğitim yılı açılışını Putin’in sayın Perinçek’e yaptırması orada arka planda başka isimler de var.

“PUTİN’İN İSLAM’A YAKINLIĞI ANLAŞILIYOR”

Ortodoks Müslüman stratejik iş birliği deniliyor ama şimdi Güney Kıbrıs’ta ABD ambargoyu kaldırıyor aynı gün Putin, Güney Kıbrıs’a Müslüman bir büyükelçi atıyor. Geçen hafta Putin, sosyal medyada İslam’a hakarete 2 ile 10 yıl arası ceza getiriyor. Daha bir çok şey sayabilirim. Eşcinseller ile ilgili aldığı kararlar, Dugin’in Abdul Hakim Arvasi hazretlerinin türbesindeki videodan (Putin’in İslam’a yakınlığı anlaşılıyor)”

PUTİN MÜSLÜMAN MI?

Sunucunun, “Peki Putin Müslüman mı?” sorusu üzerine Kazım Yurdakul, “Tabi ki öyle! Hakikaten bakın bir çok insan Acaba Putin Müslüman mı? diyor. Türkiye de yıllar önce İslami kimliği olan birisi, Putin Müslüman olabilir demişti zaten. Ben de 2015 de olabilir demiştim. Sebebi vardı. İki hafta önce Lavrov öyle bir açıklama yaptı ki. “İslam İşbirliği Teşkilatı’na başvurduk, İslam’ın insana verdiği değeri önemsiyoruz.

Bu nedenle doküman ve kitap istedik.” Bunun tek bir açıklaması var. Yani yakında en fazla iki üç sene içinde Putin’in elinde Barnabas incilini görürsek hiç şaşırmayalım.”

Barnabas İncili’nde Hz. Muhammed’in geleceği müjdeleniyor.

Programın sunuculuğunu yapan Murat Zurnacı, “Peki bu ne anlama geliyor?” sorusu üzerine de Yurdakul,

“Putin’in tüm Ortodokslara Barnabas İncili’ni göstermesi demek, Müslüman olun demek anlamına geliyor.” diye cevap verdi. (Barnabas İncili’nde Hz. Muhammed’in geleceği müjdeleniyor.)

Barnabas İncili’nin önem kazanması, Pavlus tarafından getirilen diğer incillerin tahrif edilmiş olduğunu ortaya koyuyor...

Daha pek çok konuyu dile getiren Yurdakul’un açıklamaları gündeme oturdu.

Gazeteci Murat Zurnacı’nın hazırladığı Sebep sonuç programına katılan yazar Kazım Yurdakul Putin ile ilgili dünyada ses getirecek önemli açıklamalarda bulundu.

2015 yılında Rus İnterfax haber ajansına dayandırılan habere göre, Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov, Putin'in Müslümanlığı seçtiğini belirtti. Peskov, bu yöndeki sorulara, "Evet, Putin böyle bir karar aldı" cevabını vermişti.

Danışman Peskov, Putin'in özel nedenlerle böyle bir karar aldığını kendisinin de zaman zaman Kuran-ı Kerim okuduğunu ifade etti.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! İşte güncel fiyatlar Bugün kimin maçı var? 20 Nisan 2024 maç programı! Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama...
Sonraki Haber