Koronavirüs hangi ortamda nasıl bulaşır?

Dünyanın en saygın üniversitelerinden Oxford'da öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Trisha Greenhalgh, koronavirüs salgınının farklı şartlar altındaki 'bulaş riskini' bir tabloya çevirerek, insanları uyardı. Bulunulan ortamlarda susmak, konuşmak ve bağırmak eylemlerinin ne şekilde bulaş riskini artırdığını araştıran Greenhalgh, oda büyüklüğü, temiz hava değişimi, hasta kişinin viral yükü, nem, hava akışı/yönü vb. durumlardaki riski en net şekilde gözler önüne serdi. İşte detaylar...

Trisha Greenhalgh, 37 bilimsel araştırmanın analiziyle oluşturduğu makalede, koronavirüs bulaş salgınının çok fazla değişkene bağlı olduğunu vurgulayarak, insanlar için genel bir yol gösterici tablo oluşturdu. 

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!