PlayStation 5 özellikleri! İşte sızan bilgiler...

PlayStation 5 özellikleri! Sony'nin 2020 yılında çıkacağını belirttiği yeni oyun konsolu PlayStation 5 hakkında sızan bilgiler vatandaşları heyecanlandırdı. Yeni bir teknolojiye geçecek olan PlayStation 5'in özellikleri oldukça etkileyi. 3D ses özelliğinden 8K görüntü kalitesine kadar devam eden listede PlayStation 5'e SSD eklendiğini de görüyoruz. Peki yeni PS ne zaman çıkacak? Özellikleri neler? İşte PlayStation 5 hakkında sızan bilgiler ve tüm detaylar...

Playstation 5 özellikleri! 2020 yılında çıkış yapacağı açıklanan ve tahminimize göre 2020 Kasım ayında satışa sunulacağını düşündüğümüz PlayStation 5 ve özellikleri şimdiden büyük merak konusu oldu. Sony'nin yeni oyun konsolu PS5 hakkında sızan bilgiler ve çıkış tarihi incelenirken, PlayStation'in özellikleri nelerdir sorusuna yanıt aranıyor. Konu hakkında tüm detaylar ve ayrıntılı incelemeler haberimizde yer almaktadır. İşte PlayStation 5 özellikleri!

PLAYSTATİON 5 ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Sony, dünya çapında milyonlarca sattığı PlayStation oyun konsolu serisinin 5'incisine ilişkin detayları açıkladı. Buna göre PlayStation 5 (PS5) 8K görünü kalitesine sahip olacak, gerçek zamanlı 'Ray Tracing' teknolojisi kullanacak ve SSD bellek sürücüsüyle gelecek.

Ray Tracing bir ışın izleme teknolojisi. Işık kaynağından çıkan ışınların aynı gerçek hayattaki gibi parlak yüzeylerden yansımasını simüle eden bir teknoloji anlamına geliyor ve oyun görüntülerine büyük gerçeklik katıyor.

2019'a yetişmeyecek olan PS5 için Sony uzun bir süredir çalışmalar yürütüyordu. Bu yeni nesil oyun konsolu ile 3 boyutlu ses deneymi, süper hızlı bellek kullanımı ve var olan PS4 oyunlarının oynanması mümkün olacak.

Sony yetkililerinin açıklamalarına göre PS5 bir önceki PS4 konsolunun basit bir güncellemesinden ibaret değil. Tamamen yeni parçalardan oluşacak olan PS5'de 8 çekirdekli işlemci ve AMD'nin üçüncü nesil Ryzen çipleri kullanılacak.

PS5 oyunlarını 8K kalitesinde oynamak için televizyonunuzun da 8K'yı destekliyor olması gerekecek.

Süper hızlı SSD bellek sayesinde PS4'te 15 saniye süren bir işlem PS5'de 0,8 saniye sürecek. PS5'de de PS4'te olduğu gibi oyunlar hem internetten indirilebilecek hem de fiziki olarak satın alınabilecek.

Kesin bir tarih açıklanmamakla birlikte PS5 konsolunun 2020 yılında piyasaya çıkması bekleniyor.

Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesinin saati ve yeri belli oldu Diyarbakır'da kan donduran olay! Lise öğrencisi, müdürü bıçakladı! Merkez’den faiz oranlarıyla ilgili kritik açıklama geldi
Sonraki Haber