Piro ne demek? Kemal Kılıçdaroğlu'na neden 'pirom' diyorlar?

Piro ne demek? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla sosyal medyada büyük bir ilgi topladı. 'Pirom' söylemleri ile akıllarda bazı soru işaretine neden olan Kılıçdaroğlu'na neden 'pirom' dendiği bir çok meraklı kullanıcı tarafından araştırılıyor? Piro ne demek? Sosyal medyada Kemal Kılıçdaroğlu'na neden 'pirom' diyorlar? İşte ayrıntılar...

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla büyük bir ilgi topladı. 'Pirom' söylemleri ile akıllarda bazı soru işaretine neden olan Kılıçdaroğlu'na neden 'pirom' dendiği bir çok meraklı kullanıcı tarafından araştırılıyor? Piro ne demek? Sosyal medyada Kemal Kılıçdaroğlu'na neden 'pirom' diyorlar? İşte ayrıntılar...

PİRO NE DEMEK?

Alevilik geleneğinde piro kelimesi, kurucu ve lider anlamlarını taşır. Ayrıca Aleviler birbirine saygı göstermek amacıyla piro tanımını kullanılır. Piro, bunun yanı sıra bir işin uzmanı veya o işin “piri” olarak nitelendirilen kişilere hitap etmek amacıyla söylenir.

Piro sözcüğü Aleviler içinbüyük bir önem taşır ve birçok şiirde ve şarkıda da yer alır. Piro kelimesinin kökeninin Alevilikle bağlantılı olduğu düşünülür ve “pir” kökünden türetilmiştir.

Türk Dil Kurumu’na göre “pir” kelimesinin anlamı ise deneyimli kimse, kurucu ve yaşlı her kimsedir. Pir sözcüğünün kökeni Farsça’dır.

KEMAL KILIÇDAROĞLUNA NEDEN PİROM DİYORLAR?

Cumhurbaşkanlığında adaylığını gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'daki videosuyla bir Alevi olduğunu açıklamasının ardından, sosyal medyadaki takipçileri ve destekçileri tarafından kendisine bu söylem oldukça fazla kullanılmaya başlanmıştır.

Hesabınızı kontrol edin! O ödemeler hesaplara yatırılıyor! Valilikten kuvvetli yağış uyarısı geldi! Tokat Sulusaray'da akşam vakti deprem!
Sonraki Haber