Pervari geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Siirt'in Pervari ilçesinin Yazlıca Dağı bölgesi, terör operasyonları kapsamında 25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında 'Geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildi.

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Yazlıca Dağı bölgesi 25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında 'Geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildi.

Siirt Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. Bu tedbirler kapsamında: Pervari İlçesi Yazlıca Dağı bölgelerinde milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla: 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11 maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesine istinaden; bahse konu bölgelere gidilebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkur bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 15 gün süreyle 25 Haziran 9 Temmuz 2016 tarihleri arasında 'Geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından bu alanlara girmeleri yasaklanmıştır."

İş dünyasından 19 Mayıs mesajı! ABD polisinden New York'ta Filistin destekçilerine saldırı! Kahramanmaraş'ta deprem oldu
Sonraki Haber