Pentagon belgelerini o mu sızdırdı? Güzelliğiyle de dikkat çeken ABD subayının Rusya sempatizanı olduğu ortaya çıktı!

Geçtiğimiz günlerde patlak veren Pentagon (Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı) belgelerinin sızdırılması olayında yeni bir gelişme yaşanıyor. ABD Donanması'nda subay olarak görev yapan Sarah Bills'in Rusya yanlısı yanlış bilgiler yayan sosyal medya hesaplarını yönettiği ve belgelerin sızdırılmasında önemli rol oynadığı iddia edildi.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Sarah Bills isimli kadın Kasım 2022'ye kadar Whidbey Adası'ndaki ABD Deniz Hava Üssü'nde subay olarak görev yaptı. Şu anda ABD’nin Washington eyaletinde yaşayan 37 yaşındaki Bills'in kimliği ilk olarak Twitter ve Reddit'teki kullanıcılar tarafından ifşa edildi.

TAKMA ADI DONBASS DEVUSHKA

Bills sosyal medyada Donbass Devushka takma ismiyle tanınıyor ve yaptığı paylaşımlarda paralı bir Rus asker grubu olaran Wagner’i övüyor ve Ukraynalı savaşçıların ölümünü kutluyor.

Yine WSJ'de yer alan habere göre, Bills'in bir YouTube kanalı, bir Twitter hesabı, bir Telegram hesabı ve on binlerce takipçisi olan bir Spotify podcast'i var. Bills bu platformlarda paylaşım yaparken sahte bir Doğu Avrupa aksanı kullanıyor.

PENTAGON BELGELERİNİN SIZDIRILMASINDA ROLÜ BÜYÜK

Bils, günde onlarca kez paylaşım yapan Telegram biyografisinde, hesabın "çok kutuplu dünyayı bir araya getirmek" için açıldığını belirtirken, hesap Thug Shaker Central adlı bir Discord sunucusunda görünen onlarca sızdırılmış ABD İstihbarat belgesinin dört görüntüsünün yayılmasına yardımcı olmakla ilişkilendirildi.

Bu belgelerin çoğu, ABD istihbaratının Ukrayna'daki savaş hakkında topladığı bilgiler içeriyordu. 21 yaşındaki ABD Ulusal Muhafızları'nda küçük rütbeli bir havacı olan Jack Teixeira ise geçen hafta tutuklandı.

Fakat WSJ'nin haberine göre, bir donanma subayı olarak özel güvenlik izinleri olan Bills, belgelerin sızdırılmasına yardım ettiğini inkar etti.

"İSTİHBARATIN OYUNU"

Öte yandan, Donbass Devushka Telegram kanalı 13 Nisan'da sızıntıların aslında ABD istihbarat yetkililerinin kasıtlı bir çabası olduğuna ve Teixeira'nın bilmeden planlarını gerçekleştirdiğine dair bir teori paylaştı.

O eski Türkiye artık yok Fenerbahçe'de Ali Koç ve yönetimi Sivasspor maçı öncesi harekete geçti 8 ilde Doğan Güney'in suç örgütüne dev operasyon
Sonraki Haber