Peki, Şeb-i Arus ne zaman, tarihi ne, bilet fiyatları ne kadar?

Mevlana Celaleddin Rumi'nin ebediyete uğurlandığı gün olarak, her yıl "Şeb-i Arus" etkinlikleriyle anılır. Bu özel günde, Mevlana'nın manevi birleşikliği kutlanırken, Konya'da düzenlenen uluslararası etkinliklerle insanlar, evrensel sevgi ve birleşmenin izinde bir araya gelir. Şeb-i Arus 2023 tarihleri ve bilet fiyatları merak ediliyor. Peki, Şeb-i Arus ne zaman, tarihi ne, bilet fiyatları ne kadar? İşte, Şeb-i Arus hakkında merak edilenler...

Mevlana Celaleddin Rumi'nin sonsuzluğa intikal ettiği gün olarak kutlanan "Şeb-i Arus," her yıl özel etkinliklerle anılır. Bu özel gün, Mevlana'nın manevi birleşimini kutlamak amacıyla Konya'da düzenlenen uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapar. İnsanlar, evrensel sevgi ve birleşme teması etrafında bir araya gelir, Mevlana'nın öğretileri ve mirası paylaşılır. Peki, Şeb-i Arus ne zaman, tarihi ne, bilet fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Şeb-i Arus ne zaman?

Her yıl Mevlana'nın vefat ettiği gün olan 17 Aralık'ta düzenlenen Şeb-i Arus etkinlikleri, bu yıl da aynı tarihte gerçekleşecek. Mevlana'nın manevi birlikteliğini kutlayan etkinlikler, Mevlana Müzesi ve diğer Mevlevihanelerde düzenlenecek sema törenleri ile özel bir anlam taşıyor.

Şeb-i Arus 2023 tarihleri

Hz. Mevlâna'nın 750. Vuslat Yıldönümü (07-17 Aralık 2023) Uluslararası Anma Törenleri'nin (Şeb-i Arûs), bu yıl 87.'si gerçekleştirilecek. Konya Mevlâna Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikler kapsamında sema programları ve çeşitli kültürel etkinlikler yer alacak.

Şeb-i Arus bilet fiyatları

Etkinliklere katılmak isteyenler için bilet fiyatları şu şekildedir:

17 Aralık 2023 Gündüz Seansı (14.00) Biletleri: 200 TL

17 Aralık 2023 Gece Seansı (19.00) Biletleri: 250 TL

Mevlana'nın öğretileri ve evrensel sevgi anlayışı etrafında bir araya gelen insanları bir araya getiren Şeb-i Arus etkinlikleri, bu yıl da anlam dolu bir program ile gerçekleşecek.

Boykot işe yaradı! Starbucks'ın geliri ocak-mart döneminde azaldı DEM Parti skandallarına bir yenisini daha ekledi! Baba ile oğlunun kavgasında kan aktı!
Sonraki Haber