Pek çok kişi yaşıyor! İmposter Sendromu nedir? Sahte Kimlik Sendromu nasıl anlaşılır? İmposter Sendromu tedavisi var mı?

Kendi öz değerinin farkında olmayan kişilerin yaşadığı sendrom olarak bilinen İmposter diğer adı ile sahte kimlik sendromu kişinin kendine güvenmemesi ve gücünün farkında olmayışı ile belirti gösteriyor. Başarılarını şans ya da tesadüfler ile ilişkilendiren bu kişiler yaşadıkları İmposter sendromundan kurtulmak istiyor. İşte imposter sendromu nedenleri, belirtileri, tedavisi hakkında merak edilenler...

Toplumumuzda pek çok kişinin ortak problemi olan İmposter Sendromu nedir? Sahte kimlik sendromu nasıl geçer? İmposter Sendromu tanı ve tedavisinde hangi yol izlenmeli? İşte İmposter hakkında bilinmeyenler... 

İMPOSTER SENDROMU NEDİR?

İmposter sendromu, "sahte kimlik sendromu" olarak da bilinir. Bu sendromu yaşayan kişiler, başarılarını ve yetkinliklerini kabullenmekte zorlanırlar. Kendilerini sürekli başkalarıyla kıyaslarlar ve yeterince iyi olmadıklarına inanırlar. Başarılarını şansa veya tesadüfe bağlarlar ve her an "sahte kimlikleri"nin ortaya çıkacağından korkarlar.

İMPOSTER SENDROMU BELİRTİLERİ NEDİR?

Başarıları kabullenmeme
Kendini sürekli başkalarıyla kıyaslama
Yeterince iyi olmadığına dair yoğun bir inanç
Başarısızlığa karşı aşırı bir korku
Eleştirilere karşı aşırı hassasiyet
Kendini sürekli başkalarına kanıtlama ihtiyacı

Dünyanın en hızlı savaş uçakları belli oldu! Otomobil markaları kampanyaları patlattı! Sıfır faiz uzun vade Şampiyonluğa koşan Galatasaray'da ayrılık çanları çalıyor! Alves Fenerbahçe'yi Mourinho'ya anlattı: Tüm şampiyonlukları unut! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Emeklilerin temmuz zammında son gelişme!