Pankreas kanseri ile ilgili en çok merak edilen sorular ve cevapları

Kanser hayatımızı etkileyen en önemli hastalıkların başında gelmektedir. Pankreas kanseride bunlardan biri. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Yedibela Kasım Pankreas Kanseri Farkındalık Ayı vesilesiyle Pankreas kanserinde merak edilenleri cevapladı.

Dünyada kanserlere bağlı ölümlerin ne kadar çoğaldığını görüyoruz. Alınmayan tedbirler, geç tedavi, konmayan tanı sebebiyle insanlar hayatlarına gözlerini yumuyorlar. Vücudumuzda meydana gelen değişiklikleri, ağrıları başka sebebe bağlayarak sağlık kuruluşlarına başvurmuyoruz. Oysa vücutta meydana gelen değişimler, sürekli ağrılar sanıldığının aksine normal olmayabilir.

Pankreas kanseri, dünyada kanserlere bağlı ölüm nedenleri arasında 2020 yılında yaklaşık 500.000 ölümle yedinci sırada yer alıyor. Pankreas kanserinin erken dönemde belirti vermediği için tanısı zor olan bir kanser türü olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Yedibela, “Pankreas kanseri tedavisinde cerrahi oldukça önemli. Tümörün bulunduğu yere göre cerrahi teknikler farklılık gösterebiliyor. Örneğin tümörün pankreasın başında olduğu hastalarda, ‘whipple’ tekniği kullanılıyor. Whipple, hem hastalar hem de cerrahlar için elbette büyük ve zor bir ameliyat. Ancak bu alanda tecrübeli ekiplerin yaptığı ameliyatlardan sonra hastalar iki hafta içinde normal yaşamlarına dönebiliyor” açıklamasında bulundu.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... Survivor All Star'da gecenin kazananı kim oldu? İşte yeni fragman En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları!