ÖNDER’de Bilim ve Teknoloji Komisyonu kuruldu!

Her ay bir söyleşi olacak

Yapılan çalışmanın ayrıntılarını aktaran Yasin Erol, kulüplerin TÜBİTAK’tan süreli yayınları talep edeceklerini ve bu yayınların düzenli olarak TÜBİTAK tarafından gönderileceğini söyledi. Bu şekilde bilim köşeleri oluşturulacağı bilgisini veren Erol, bu kapsamda ayrıca alanlarında uzman kişiler tarafından söyleşilerin de yapılacağını, her okulda her ay 200-300 kişinin katılacağı geniş katılımlı bu söyleşilerin düzenleneceğini aktardı. Bu kulüplerde bilim kafelerinin de olacağını ve burada bilim belgeselleri ve sinema filmlerinin izleneceğini belirten Erol, ayrıca oluşturulan akıl oyunları sınıfında da dama, satranç gibi oyunlar ile öğrencilerin rekabetçi zihinlerini de zinde tutmayı hedeflediklerini kaydetti.

İlk aşama eğitimcilerin eğitimi

Projede ilk olarak eğitimcilerin eğitileceğini belirten Yasin Erol, bu amaçla her okuldan bilişim alanında ya da temel bilimler denilen fizik kimya matematik alanında iki öğretmeni belirlediklerini söyledi. Bu çerçevede belirlenen isimlere, robotik kodlamanın nasıl yapılacağına dair müfredat aktarılacak. Yaklaşık olarak sıkıştırılmış programlarla 40 saatlik bir ders programıyla öğretmenlere bu yöndeki bilgiler yüklenmiş olacak. Eğitim başladıktan sonra da bu öğretmenler zaman zaman merkezlere davet edilerek bilgileri yenilenecek.  

Dene Yap Atölyeleri kullanılacak  

İstanbul genelinde 2’si ortaokul ve 8’i lise olmak üzere 10 okul belirlediklerini belirten Yasin Erol, bunu da henüz altyapısı oluşmamış, bu imkanlara ulaşamayan dezavantajlı okullardan belirlediklerini aktardı. Bugün bir robotik kodlama sınıfı oluşturmak için 50 ila 400 bin TL arasında değişken maliyetlerin ortaya çıktığının da altını çizen Yasin Erol, bu amaçla T3 Vakfı’na ait “Dene Yap Atölyeleri”nin olduğu lokasyonlardaki okulların belirlendiğini ve ilk eğitimlerin bu atölyelerde verileceğini kaydetti. Ancak plana göre, bu merkezlerdeki eğitim uzun süreli olmayacak, çünkü her okulun en kısa zamanda kendi robotik kodlama sınıfı ve akıl oyunları sınıfının olması hedefleniyor.

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları Arda Turan'ın Süper Lig'den ilk iki transferi belli oldu Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... İmamoğlu, uçak kiralayıp 45 gazeteciyi Roma'ya götürdü! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler! Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar...