Ölümle yüz yüze geldiler ve hayatta kaldılar!

Filmlerde insanların ölümle yüz yüze gelip hayatta kaldıklarına ve ölümsüz bir profil çizdiklerine şahit olmuşuzdur. Şimdi bahsedeceğimiz kişiler ise filmlerde gördüğünüz karakterlerin gerçek hayattaki versiyonları.

Arka bahçesinde bir volkan bulan adam, Dionisio Pulido

20 Şubat 1943’te Meksika’nın Parícutin köyünde, Dionisio Pulido adlı bir adam arka bahçesinde 6 adım genişliğinde ve 150 adım uzunluğunda bir çatlak ile daha önce görülmemiş küçük bir tümseğe rastladı. Tümsek sonunda 6 metre yüksekliğe ulaştı ve gaz püskürtmeye başladı.

Pulido bahçesindeki çatlağı tespit ettikten 24 saat sonra öfkeli bir volkan, mülkünün üzerinde 165 metre yükseldi ve büyümeye devam ediyordu. Bitki örtüsü tahrip olmuştu ve gökten kül yağmaya başladı. Haziran ayında lav, tüm köyün boşaltılmasına sebep olacak şekilde volkandan sızmaya başladı.

Volkan, bir yıl boyunca büyümeye devam etti ancak zaman geçtikçe aktivitesi yavaşladı. Patlamalar suskunluk dönemine girerek aralıklı hale geldi. Nihayet 1952’de çevre vadi üzerinde 1300 metre yüksekliğe ulaşan volkan, uykuya daldı. Patlamadan binlerce insan etkilendi ve başka bir yerde yeni bir hayata başlamak zorunda kaldı.

Pulido, köyünden ayrılmadan önce eski mısır tarlasının bulunduğu yere geri döndü ve “Bu volkan Dionisio Pulido’ya aittir ve işletildi.” yazan bir tabela koydu.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Doların sonu yakın CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'de son 4 maçına çıkıyor! İşte yeni sol bek