Öldüğünüzde Facebook hesabınıza ne olacak? Miras bırakabilirsiniz...

Yaşamlarımızın dijital ayak izleri olan sosyal medya hesapları biz öldükten sonra dünya üzerinden silinsek de onlar içinde aynısı pek mümkün olmuyor. Peki siz öldükten sonra sosyal medya hesaplarınıza ne oluyor? Siz öldüğünüzde Facebook hesabınıza ne olacak? İşte Facebook'u miras bırakma nasıl yapılır...

Herhangi bir ölüm ciddi şekilde üzücüdür ve kişiyi sevenlerin hayatlarını silinmez bir şekilde etkiler. Ancak bu silinmez şeylerin dijital boyutu da var...

Hayatını kaybeden insanlar arkalarında sadece üzgün insanları ve mal varlıklarını bırakmıyor. Daha sonralarında var olmaya devam eden çevrimiçi bir ayak izi olarak nitelendirilen sosyal medya hesaplarını bırakıyor... 

Ölen sevdiklerinizin sosyal medya hesapları üzerinden fotoğrafları arasında hâlâ gezinebiliyorsanız ve bu sizi çok içten hüzünlendiriyorsa hesabı miras almayı veya miras olarak kapatmayı deneyebilirsiniz. Ancak bunu yapmak için vefat üzerinden sosyal medya hesaplarınızı miras bırakmanız gerekiyor. 

Bu işlemi yapmak istiyorsanız Facebook hesap özelliklerinizden hesabınızı miras bırakabileceğiniz bir kişiyi seçebilirsiniz. Veya öldüğünüzde her şeyi sildirebilir, Facebook'taki tüm dijital izlerinizi kaldırabilirsiniz.

Facebook, bu bilgilere ayrılmış bir sayfada miras bırakma özelliğinden şu şekilde bahsediyor: "Vefat etmeniz durumunda hesabınızın kalıcı olarak silinmesini seçebilirsiniz."

"Bu, birisi bize vefat ettiğinizi bildirdiğinde, tüm mesajlarınızın, fotoğraflarınızın, gönderilerinizin, yorumlarınızın, tepkilerinizin ve bilgilerinizin Facebook'tan derhal ve kalıcı olarak kaldırılacağı anlamına gelir."

Ancak, öldükten sonra yakınlarınıza bir hatıra bırakmak istiyorsanız, sayfanızı anı olarak gözüken bir profile dönüştürebilirsiniz. "Miras bağlantınız" olarak aday göstermeniz gereken bir Facebook arkadaşınızı veya yakınınızı seçmeniz gerekiyor. 

FACEBOOK MİRAS BAĞLANTISI BIRAKILAN KİŞİLER HESABINIZDA NELER YAPABİLİR?

-Yeni arkadaşlık isteklerini yanıtlayabilirler.

-Zaman Tüneli'nin başına bir gönderi tutturabilirler.

-Profil resminizi güncelleyebilir.

-Hesabı miras olarak alan kişi mesajlarınızı okuyamaz ve yeni paylaşımlarda bulunamaz.

FACEBOOK HESABI NASIL MİRAS BIRAKILIR?

Facebook hesabınızı miras bırakmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Belirtmek gerekir ki mirasçı olarak seçeceğiniz kişinin bundan haberi olmayacak ve sadece eğer siz isterseniz bu durumun haberini kutucuğu işaretleyerek verebilirsiniz. Ayrıca hesaba birden fazla hesap varisi ekleyebilirsiniz.

Ayarlar>Güvenlik>Hesap Varisi>Varis Arkadaş Seçme veya Hesabın Silinmesini Seçme seçeneğini seçin

Eğer ölen kişi herhangi bir miras bağı kurmadan öldüyse Facebook üzerinden destek alabilirsiniz. 

Bu arada, anıt sayfalar ve ölen yakınların sosyal medya hesaplarını silme için benzer ayarlar Twitter ve Instagram'da mevcuttur. Tüm ayrıntılar, bu bireysel platformların ayarlarında olacaktır.

Aldatmak ve Ben Bu Cihana Sığmazam dizileri için final kararı Dünya Bankası'ndan dikkat çeken altın analizi! 2024'te rekor kıracak Yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunmuştu!
Sonraki Haber