Okullar 8 Mart'a mı ertelendi? Lise sınavları iptal mi, online mı yapılacak?

Yüz yüze eğitimde okullardaki lise sınavlarının ne zaman yapılacağı konusunda yeni bir tarih iddiası ortaya atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasına göre öğrencilerin merak ettikleri lise sınavları bir kez daha gündem oldu. Peki, okullar 8 Mart’a ertelendi mi?

Yüz yüze eğitime geçişte normalleşme sürecinin baz alınacağı açıklanırken öğrencilerde lise sınavlarının ne zaman yapılacağını merak eder oldular. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullarda 1 günlük erteleme yaşanırken lise sınavlarının durumu da merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze sınavlar konusunda yeni bir karar alındı.

Lise Sınavları Ertelendi Mi, İptal Mi?

Milli Eğitim Bakanlığınca 1 Mart pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılacak değerlendirmeler akabinde "yerinde karar" uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edileceği daha önceden açıklanmıştı. Yerinde karara bağlı olarak, okulların açılmayacağı yüksek risk içeren illerde liselerdeki yüz yüze sınavlarında erteleneceği belirtildi.

Yüz Yüze Lise Sınavları Online Mı Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze sınavlar hakkında aldığı son dakika kararının ardından Bakan Ziya Selçuk da açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk bir kez daha sınavlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bazı illerde vaka sayılarındaki artışlara bağlı olarak, Sağlık Bakanlığının hangi illerin "düşük", "orta", "yüksek" ve "çok yüksek" kategoride olduğunu belirlediği ve buna göre karar alınacağı vurgulandı. Çeşitli illerde ani vaka artışlarının bulunduğuna dikkati çeken Selçuk, "1 Mart'ta okulları açalım sonra ortaya çıkacak rapora göre 2 Mart'ta tekrar kapatalım" gibi bir problem yaşanmaması için tedbir almak istediklerini belirtti.

Okullar 8 Mart’a Mı Ertelendi?

"2 Mart meselesi gündeme gelince illerdeki sınavlarla ilgili de bir tedbir almak gerekti. Yani diyelim ki 3 Mart'ta ya da 2 Mart'ta, 5 Mart'ta bir vilayet, bir ilimiz o ildeki okulların kapatılması konusunda karar alırsa o zaman sınavlarla ilgili de bir karışıklık olacak. Yani biz '1 Mart akşamı yarın var ya da yok' demiş olacağız, bu da bir kargaşaya yol açacak bunun önüne geçebilmek için de 8 Mart tarihinden başlamak üzere illerin durumuna göre karar verilecek."

1 Mayıs borsada işlem yapılabilecek mi? 1 Mayıs'ta borsa açık mı? Şırnak'tan acı haber: 2 şehidimiz var! Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesinin saati ve yeri belli oldu
Sonraki Haber