Nuri Pakdil öldü mü? Usta yazarın son durumu!

Nuri Pakdil öldü mü? "Kudüs şairi" olarak tanınan Nuri Pakdil ile ilgli son dakika gelişmesi gündeme oturdu.Pakdil, üst solunum yolları enfeksiyonu nedeni ile geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılmıştı. Peki Nuri Pakdil öldü mü? Detaylar haberimizde...

Nuri Pakdil öldü mü? Yazar ve mütefekkir Nuri Pakdil'in geçtiğimiz günlerde kalbi durdu ve yapılan müdahale ile yeniden hayata döndü. Pakdil ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. Peki Nuri Pakdil öldü mü?

Usta yazar Nuri Pakdil vefat etti!

NURİ PAKDİL KİMDİR?

Nuri Pakdil, 1934 yılında Kahramanmaraş'ta doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu olan yazarın ilk çalışmaları şiir ve deneme türleri Maraş'ta Dekomrasiye Hizmet gazetesinde yayınlanmıştır. Lise yıllarında Hamle adında bir dergi çıkaran yazar, 1964 yılında İstanbul'da bir haftalık dergide sanat sayfaları düzenlemiştir.

Nuri Pakdil, Şubat 1969 yılında Edebiyat dergisini ve 1972 yılında Edebiyat dergisi yayınlarını kurmuştur. Edebiyat dergisi yayınlarının ilk kitabı ise Batı Notları olmuştur. Edebiyat dergisi yayınları 1972-1984 yılları arasında 18'i Nuri Pakdil imzasını taşıyan yaklaşık 45 kitap yayımlamıştır. 28 Şubat 1997 yılında tekrar Edebiyat Dergisi yayınlarından kitap yayımlamaya başlayan Nuri Pakdil'in yayımlanan 5 kitabının yeniden çalışılmış basımı ve 12 yeni kitabının ilk basımları yapılmıştır. Nuri Pakdil, Kasım 2014'te Necip Fazıl Saygı Ödülü'nün ilkini aldı.

Meteoroloji il il uyardı: Hem sağanak hem toz! Beşiktaş 90+7'de attı, 1 puanı son anda kurtardı! Trabzonspor'a tek gol yetti, üçüncülüğü garantiledi!
Sonraki Haber