Nedim Şener: Elon Musk, Twitter’daki terör hesaplarını ifşa edecek mi?

Hürriyet yazarı Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında Twitter ile ABD ordusu ilişkisininin detaylarını paylaşarak Elon Musk'a çağrıda bulundu. "Twitter, terör, psikolojik savaş deyince Elon Musk yönetimindeki Twitter’dan Türkiye’ye yönelik açıklamalar da beklenmeli." diyen Şener, "Elon Musk’ın Türkiye başlıklı bir dosya açması şart." ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında Twitter ile ABD ordusu ilişkisini yazarak, Twitter'ın yeni CEO'su Elon Musk'a çağrıda bulundu. 

"MUSK'IN TÜRKİYE BAŞLIKLI BİR DOSYA AÇMASI ŞART"

"Twitter’ın DEAŞ ve Ortadoğu’da faaliyet gösteren terör örgütleriyle ilgili kötü niyetli faaliyetleri tespit etmeyi amaçlayan bir sistem oluşturduğu ve bunun dolaylı bir sonucu olarak ABD ordusu tarafından kontrol edilen ve terör yanlısı gruplarla sık sık angaje olan hesapların otomatik “spam” olarak işaretlendiği kaydedildi. Pentagon ilişkili bu terör yanlısı hesaplar ise Twitter’ın koruma sağladığı hesaplardı." diyerek kirli ilişkiyi gözler önüne seren Şener, "Elon Musk yönetimindeki Twitter’dan Türkiye’ye yönelik açıklamalar da beklenmeli. Elon Musk’ın Türkiye başlıklı bir dosya açması şart." ifadelerini kullandı.

İşte Nedim Şener'in yazısının bir kısmı:

ARAPÇA HESAP LİSTESİ

“ABD’nin belirli mesajları daha güçlü yaymak için kullandığı” bir Arapça hesap listesini ileterek bunlara siber müdahalelere karşı koruma sağlaması talebinde bulundu. Twitter’ın DEAŞ ve Ortadoğu’da faaliyet gösteren terör örgütleriyle ilgili kötü niyetli faaliyetleri tespit etmeyi amaçlayan bir sistem oluşturduğu ve bunun dolaylı bir sonucu olarak ABD ordusu tarafından kontrol edilen ve terör yanlısı gruplarla sık sık angaje olan hesapların otomatik “spam” olarak işaretlendiği kaydedildi. Pentagon ilişkili bu terör yanlısı hesaplar ise Twitter’ın koruma sağladığı hesaplardı.

TWITTER’DAKİ TERÖRİSTLER

Twitter, terör, psikolojik savaş deyince Elon Musk yönetimindeki Twitter’dan Türkiye’ye yönelik açıklamalar da beklenmeli. Çünkü Türkiye, dünyada Twitter üzerinden hem de terör örgütleri tarafından en çok psikolojik harp ile karşı karşıya kalan ülkelerin başında geliyor.

 Bundan bir yıl önce yayınlanan, İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü (EPFL), tarafından yapılan araştırmada, Türkiye’de “trend” yani gündem olan tweet’lerin hemen hemen yarısının sahte olduğu ortaya çıktı. Açıklamada, “Türkiye’deki yerel gündemlerin yüzde 47’sinin, küresel gündemlerin yüzde 20’sinin sahte olduğunu tespit ettik” denildi. Haziran 2015 ile Eylül 2019 dönemini kapsayan araştırmada, 2019 yılının eylül ayına kadar bilgisayar yazılımları tarafından oluşturulan 108 bin “bot”, yani sahte hesabın ortaya çıkarıldığı ifade ediliyor.

Bir başka rakamı da ben vereyim: Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi’nin verilerine göre, sadece 2022 yılında tespit edilen 173 bin 424 hesabın 39 bin 236’sı PKK, 35 bin 485’ü Fetullahçı Terör Örgütü, 1.284’ü DEAŞ, 97 bin 26’sı diğer örgütlere ait. Dünyada Twitter’ın en çok kullanıldığı ülkeler arasında bulunan Türkiye’deki hesapların 3’te biri BOT ve terör destekçisi hesaplardan oluşuyor.

Elon Musk’ın Türkiye başlıklı bir dosya açması şart.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Gaddar dizisinde "taksici" olayından sonra "Adnan Oktar"a gönderme! MHRS'de yeni düzenleme için görüşülüyor... 15 Mayıs'ta yürürlüğe girecek! İşte EPDK'nın o kararı...
Sonraki Haber