NASA'nın korkutucu videosu kara deliklerin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor

NASA, bir kara deliğin gerçekte ne kadar büyük olduğunu anlamamız için bir video yayınladı ve muhtemelen izleyen herkesi en azından bugün için varoluşsal bir kriz geçirtecek kadar ürkütücü.

Kara delikler hepimizin yaşadığı Samanyolu gibi galaksilerin merkezinde bulunur ve boyutları farklıdır. NASA, kara deliklerin boytlarını anlayabilmemiz için yukarıdaki videoyu paylaştı.

ABD uzay ajansına göre , klipte yer alan karadelikler güneşimizin kütlesinin 100.000 ila 60 milyar katı büyüklüğünde. Yani bunu düşünmek bile gerçekten imkansız.

Goddard Uzay Uçuş Merkezi Kavramsal Görüntü Laboratuvarı tarafından oluşturulan klip, uzay ögelerine göre kara deliklerin ölçeğini gözler önüne seriyor.

Videoyu paylaşan NASA, “Bütün canavar kara delikler eşit değildir. Birbirleriyle ve güneş sistemimizle nasıl karşılaştırıldıklarını görebilirsiniz. Güneşimizin kütlesinin 100.000 ila 60 milyar katı arasında değişen, gösterilen kara delikler, boyutlarına göre sıralandı. Bu devasa nesnelerden yalnızca biri kendi galaksimizde yaşıyor ve 26.000 ışıkyılı uzaklıkta bulunuyor. Daha küçük kara delikler mavimsi renklerle gösteriliyor çünkü gazlarının daha büyük olanlardan daha sıcak olması bekleniyor. Bilim insanları, tüm bu nesnelerin ultraviyole ışıkta en yoğun şekilde parladığını düşünüyor." notunu bıraktı.

Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Ekipler bölgeye sevk edildi Ankara'da aranan 1158 kişi yakalandı CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar!
Sonraki Haber