NASA'dan korkutan uyarı: Buzulların yarısı tehlikede!

NASA tarafından finanse edilen son araştırma, dünyadaki buzulların geleceği hakkında endişe verici bir tablo çiziyor. High Mountain Asya Ekibi ve Deniz Seviyesi Değişim Ekibi ile işbirliği içinde yürütülen analiz, sanayi öncesi seviyelerin 1,5 santigrat derece üzerindeki küresel ısınmayla dünyadaki buzulların yarısının yok olabileceğini ve deniz seviyelerinin 2100 yılına kadar 3,5 kat artabileceğini ortaya koydu.

Araştırma ekibi, Himalayalar'da bulunan Everest Dağı'nın yakınındaki Imja-Lhotse Shar Buzulu'nun hızla gerilemesini ölçerek bu sonuca vardı. David Rounce, bu çalışmanın sonuçlarını "ufuk açıcı" olarak nitelendirdi ve Dünya'daki buzulların 2100 yılına kadar yüzde 40'a kadar küçülebileceğini öngören bir önceki çalışmanın öncülüğünü yapmıştı.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı geldi! Tedbirinizi alın... Doların sonu yakın BİM'e ucuza Philips Airfryer geliyor! BİM 7-10 Mayıs aktüel ürünler...