Mutasyonlu virüsten nasıl korunacağız?

Mutasyon geçirmiş ve daha bulaşıcı hale gelmiş mutand virüsler ilk olarak İngiltere'de tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün 17 ilde 128 kişide mutasyonlu virüs görüldüğünü açıklamıştı. Peki mutasyonlu virüs nedir? Nasıl tespit edilir? Çocuklara karşı bir etkisi bulunuyor mu? Merak edilen bu soruların yanıtını Prof. Dr. Hakan Oğuztürk veriyor.

Dünya genelinde etkisini sürdüren Kovid-19 salgını sırasınında virüsün binlerce mutasyon geçirdiği tespit edildil. Ancak, önce İngiltere'de tespit edilen B117 mutasyonu, ardından da Güney Afrika'da belirlenen bir başka varyant dünyanın endişelerini birkaç kat artırdı. Çünkü bu virüsler çok daha hızlı bulaşıyor ve daha da fazla öldürüyordu. Geçtiğimiz hafta Türkiye'de de ortaya çıkan mutasyonlu virüs de İngiltere kaynaklıydı. Mutasyonlu virüsü ve yayılım hızının neden yüksek olduğunu anlatan Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, "Bir virüsün bulaştırıcılık özelliğinin daha fazla olması ve çocuklarda ve gençlerde hastalık oluşturabilmesi için virülansının (bir mikrobun patojenliği, yani onun hastalığa neden olma yeteneği) fazla olması gerekiyor." diye konuştu.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... Survivor All Star'da gecenin kazananı kim oldu? İşte yeni fragman En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları!