Murat Zorluoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin potansiyel adayı olarak adı geçen isim Murat Zorluoğlu, özellikle geçmişi ve siyasi kariyeriyle geniş bir ilgi çekiyor. Bu iddiaların ardından, vatandaşlar 'Murat Zorluoğlu kim?' veya 'Murat Zorluoğlu kimdir?' gibi sorularla konu hakkında bilgi edinmeye çalışıyorlar. Peki, Murat Zorluoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu? İşte, Murat Zorluoğlu'nun hayatı ve siyasi kariyeri!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin adayı olduğu iddialarıyla öne çıkan isim Murat Zorluoğlu, özellikle hayatı ve siyasi geçmişiyle merak konusu haline geldi. Bu iddiaların ardından, vatandaşlar ' Murat Zorluoğlu kim?' veya ' Murat Zorluoğlu kimdir?' gibi başlıklarla konuyla ilgili bilgi arayışına girmişlerdir. Murat Zorluoğlu'nun hayatı, nereli olduğu, yaşını ve eğitim geçmişini, geçmişteki görevlerini öğrenmek isteyen vatandaşlar araştırmalara başladı. İşte, Murat Zorluoğlu'nun siyasi kariyeri ve yaşamına dair önemli bilgiler...

MURAT ZORLUOĞLU KİMDİR?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 1971 yılında Ankara'nın Haymana ilçesinde doğdu. Türk bürokrat ve siyasetçi olarak tanınan Zorluoğlu, başarılı kariyeriyle dikkat çekiyor. İlköğrenimini memleketi Trabzon'un Çaykara ilçesinin Kumlu Köyü İlkokulunda tamamlayan Zorluoğlu, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesinde, liseyi İstanbul Hayrullah Kefoğlu Lisesinde okudu. Yükseköğrenimini ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde başarıyla tamamladı.

1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine adım atan Zorluoğlu, kariyerine başladığı yıllardan itibaren çeşitli görevlerde bulundu. Bu görevler arasında 1997–1999 yıllarında Mersin Gülnar Kaymakamlığı ve 1999–2003 yıllarında Bingöl Genç Kaymakamlığı da yer alıyor. İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı ile Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı gibi önemli görevleri de başarıyla yürüten Zorluoğlu, mülki idare amirliği alanında önemli deneyimler kazandı.

Zorluoğlu'nun kariyerindeki bir diğer dönem ise 2015-2017 yılları arasında Elazığ Valiliği oldu. Bu sürecin ardından, 13 Haziran 2017 tarihli ve 10458 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Van Valisi olarak atanarak, Van Büyükşehir Belediyesi'nde de kayyum olarak görev aldı. 2017-2018 yılları arasında Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerini başarıyla sürdürdü.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Murat Zorluoğlu, büyük destek alarak seçimleri kazandı.

Okan Buruk Tete için raporunu verdi! Sene sonu ayrılık... Egzama nasıl geçer? Egzamaya ne iyi gelir? Egzama nasıl tedavi edilir? İsmail Yüksek EURO 2024'e yetişmek için planını yaptı!
Sonraki Haber