Miraç Kandili Ne Zaman? Çarşamba Günü Kandil Mi?

Ramazan ayına az bir zaman kala 2021 yılında idrak edilecek olan Miraç Kandili için de zaman oldukça yaklaştı. Müslüman alemi tarafından merakla beklenen Miraç Kandili'nin ne zaman idrak edileceği araştırılmakta. Peki, Miraç Kandili hangi gün kutlanacak?

Miraç Kandili ne zaman araştırılmaya başlandı. 2021 yılında üç ayların başlaması ile Miraç Kandili için geri sayım başladı. Yılın ikinci kandili olan Miraç kandili beklenmeye başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan takvime göre İslam aleminin Allah'a yükseliş ve arınma olarak kabul ettiği Miraç Kandili 2021 yılında Mart ayında idrak edilecektir. Beş vakit namazın farz olduğu Miraç Kandili hangi güne denk gelmektir.

Miraç Kandili ne zaman?

Miraç Kandili, 2021 yılında 10 Mart Çarşamba günü idrak edilecektir. Miraç Kandili, 13 Şubat’ta başlayan üç ayların ilki recep ayının 27'nci gecesine denk gelmektedir. Bu gece, Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilmektedir.

Sözlükte “yukarı çıkmak, yükselmek” anlamındaki urûc kökünden türemiş bir ism-i âlet olan mi‘râc kelimesi “yukarı çıkma vasıtası, merdiven” anlamına gelmektedir. Kelime anlamı olarak Hz. Peygamber’in göğe yükselişini ve Allah katına çıkışını ifade etmektedir. Olay, Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya gidiş ve oradan da yükseklere çıkış şeklinde yorumlandığından kaynaklarda daha çok “isrâ ve mi‘rac” şeklinde geçerse de Türkçe’de mi‘rac kelimesiyle her ikisi de kastedilmektedir.

2021 Yılı Kandil günleri

10 Mart: Miraç Kandili

27 Mart: Berat Kandili

17 Ekim: Mevlid Kandili

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber