Milyonlarca öğrenci merakla karne alacağı günü bekliyor! Karnelerin alınacağı tarih belli oldu: Okullar bu tarihte kapanacak…

Yorucu bir eğitim döneminin sonunda tüm öğrenciler, karne alarak tatile çıkacakları günü iple çekiyor. Bu sene yaşanan deprem felaketi nedeniyle okulların sömestr tatili uzun sürdü. Bu nedenle eğitim döneminin de uzayıp uzamayacağı merak ediliyor. İşte detaylar…

Ders zili, 12 Eylül 2022 tarihinde çaldı. O tarihten itibaren öğrenciler eğitim hayatlarına devam etti. Sömestr tatili, bu sene beklenenden uzun sürdü. Bu durumun yaşanmasında etkili oldu. Deprem bölgeleri dışında kalan yerlerde tatiller uzadı. Deprem bölgelerinde ise uzun süre eğitime devam edilemedi. Deprem bölgelerinde yeni yeni eğitime başlandı.

2022-2023 eğitim yılının ilk ve ikinci yarısında birer haftalık ara tatiller de uygulandı. Nisan ayının gelmesiyle artık eğitim yılı sonuna doğru yaklaşıldı. Eğitim yılının sonunda milyonlarca öğrenci karne alacak. Sene boyunca derslerini ihmal etmeyen öğrenciler; takdir, teşekkür gibi belgelerle ödüllendirilecek.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Öğrencilerin ve velilerin merak ettiği sorulardan biri okulların ne zaman kapanacağı oluyor. Okulların kapanma tarihi özellikle tatile çıkmayı planlayan kişiler tarafından daha fazla merak ediliyor.

Bu dönem öğrenciler, 17 Nisan tarihinde ara tatile çıktı. Ramazan Bayramı haftasına denk gelen bu tatil, öğrencilere dinlenme imkânı sundu. Karne tatilinin ise 16 Haziran tarihinde başlaması planlanıyor. 16 Haziran tarihinde milyonlarca öğrenci karne almayı heyecanla bekliyor. Karnesi kötü olan öğrencilerin, yaz aylarını bir fırsat olarak görmesi ve eksikliklerini çalışması tavsiye ediliyor.

YENİ EĞİTİM DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yaz tatilinin ne zaman sona ereceği de öğrencilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Yaz tatilinin 11 Eylül tarihinde sona ermesi bekleniyor. Bu tarihte öğrenciler bir üst sınıfa geçecek. Bunun yanı sıra ilk defa okulla tanışan milyonlarca minik öğrenci olacak. 11 Eylül olarak açıklanan tarihte bazen zaruri nedenlerle değişiklik olabiliyor.

Bu değişiklikler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önceden duyurularak öğrencilerin ve velilerin bilgilendirilmesi sağlanıyor. Yeni eğitim döneminde çok sayıda öğretmenin de ilk defa göreve başlaması bekleniyor.

Güzel oyuncu Hande Erçel güzelliği ve kırmızı elbisesi ile büyüledi... Bakan Yerlikaya, Filistin Büyükelçisi ile görüştü Başarılı voleybolcu İlkin Aydın kimdir? Neden marak ediliyor
Sonraki Haber