Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu: Pansiyonlar nakil aldıran öğrencilere ücretsiz olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut özer, OHAL ilan edilen illerdeki ortaokul ve lise kademelerindeki öğrencilerin, ülke genelindeki okul pansiyonlarına doğrudan parasız yatılı olarak yerleştirilebilme imkanı sağlayacaklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremin etkilediği illerden olan Gaziantep'te önemli açıklamalarda bulundu. Özer, "Pazartesi günü itibariyle 20 Şubat'ta 71 ilde eğitim öğretim başlayacak. 10 il ile ilgili değerlendirmelerimizde de son noktaya geldik. İnşallah yarın açıklayacağız." dedi ve yeni bir kararlarını daha açıkladı.

NAKİL ALDIRAN ÖĞRENCİLERE PANSİYONLAR ÜCRETSİZ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, OHAL ilan edilen illerden başka şehre nakil olan öğrencilere ücretsiz pansiyon imkanı sağlayacaklarını duyurdu.

Bakan Özer yeni aldıkları bir kararı daha şöyle açıkladı:

"Nakille ilgili de şu ana kadar 48 bin öğrencimiz farklı illere nakillerini aldırdı. Bir karar daha aldık, nakil aldıran öğrencileri pansiyonlarımızda ücretsiz şekilde konaklattırıyoruz.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerimiz, istemeleri halinde ülke genelindeki okul pansiyonlarına doğrudan parasız yatılı olarak yerleştirilebilecek"

Mahmut Özer, okulun pansiyon kontenjanı varsa okula müracaat edileceğini, okulun pansiyonunda yer yoksa il ilçe bursluluk ve parasız yatılılık komisyonuna müracaat edip komisyonun uygun bir pansiyona yerleştireceğini belirtti.

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan Erkan Yolaç vefat etti Bizim Market'ten atıştırmalık ve içeceklerde özel indirim fırsatı! Robin van Persie'nin yeni takımı belli oldu
Sonraki Haber