Mide kanserinin sinsi belirtilerine dikkat! Şişkinlik kanserin ilk belirtilerinden olabilir

Mide kanserinin genellikle sinsi ilerlediğine dikkati çeken Prof. Dr. Vedat Göral, mide kanserinin erken belirtilerine karşına uyararak kanser riskini artıran faktörlerden bahsetti.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Vedat Göral, mide kanserinde rol oynayan risk faktörlerine dikkati çekerek önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Göral, son yıllarda bazı kanser türlerinde artış olmasına rağmen, mide kanseri görülme sıklığının azaldığını belirterek “Bu aslında son derece sevindirici bir gelişmedir. Özellikle mide kanseri alanında elde edilen bilimsel gelişmeler, kanserin henüz oluşmadan önlenebilmesi noktasında ciddi çalışmalar ve önlem tedbirleri mevcuttur. Mide kanserinin en önemli nedeni genetik faktördür. Ebeveyninde ya da birinci derece akrabasında mide kanseri öyküsü varsa kişinin kanser riski daha yüksektir. Bu nedenle ailede mide kanseri öyküsü olan bireylerin, mutlaka endoskopik olarak belli aralıklarla tetkik edilmesi gerekmektedir. Mide kanserinin bir diğer nedeni ise Helicobacter pylori isimli bakteridir. Bu bakterinin toplumda yaygın olarak tedavisinin yapılması ve sıklığının azaltılması ile birlikte dünyada mide kanseri görülme oranı azalmıştır” diye konuştu.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri Survivor All Star'da gecenin kazananı kim oldu? İşte yeni fragman En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları!