Merve Dizdar'ı Cannes Film Festivali'ndeki konuşması nedeniyle eleştirenlere Kadir İnanır'dan tepki

Kadir İnanır, 76'ncı Cannes Film Festivali'nde En iyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Merve Dizdar'ı yaptığı konuşma nedeniyle hedef alanlara tepki gösterdi.

Merve Dizdar, Cannes Film Festivali'nde yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandı.

YAPTIĞI KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ

Dizdar'ın ödül alırken yaptığı konuşma tepki çekti. Tamer Karadağlı, Dizdar'ın konuşmasını şu sözlerle eleştirdi:

"Merve Dizdar’ı aldığı ödülden dolayı yürekten kutluyorum. Çok büyük bir başarı. Gerçekten hem bir meslektaşı olarak hem de bir Türk vatandaşı olarak inanılmaz gurur duydum. Göğsüm kabardı. Amaaa..Konuşması için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kendisi Fransa'nın yıllarca işgal ettiği Cezayir için de aynı şeyleri düşünüyor mu? Cezayirli kız kardeşleri için de geçerlimi söyledikleri? (Çünkü ödülü Fransa’da alıyor)Ya da çocukları zorla dağa kaçırılmış Diyarbakır Anneleri için geçerli mi söyledikleri? Yurtdışında böyle bir ödül alırken onu bu ödüle taşıyan bu ülkenin okulları, bu ülkenin televizyon kanalları. Hele ki en popüler işi TRT’de yayınlanan dizisi. Şimdi en popüler işini devletin kanalında yapıp, milyonların kalbini kazanıp,para kazanıp, sonra yurtdışında böyle önemli bir ödül alıp, devletini,ülkesini ilk fırsatta şikayet etmesi bana doğru gelmiyor.. Ama yiğidi öldür, hakkını yeme.. Göstermiş olduğu oyunculuk başarısından dolayı kendisini bir kez daha yürekten kutluyorum.."

KADİR İNANIR: SAYGILI OLUN, AYAĞA KALKIN VE ALKIŞLAYIN

Bu eleştirinin üzerine ünlü oyuncu Kadir İnanır, Merve Dizdar'a sahip çıktı. İnanır, ''Dünyanın en büyük ikinci film festivali olan Cannes Film Festivali’nde performansıyla ödül alan Merve Dizdar’ı ve filmin yaratıcılarını yürekten kutluyorum. Kompleksli muhterislere ikazımdır; saygılı olun, ayağa kalkın ve alkışlayın” ifadeleriyle Dizdar'ı hedef alanlara tepki gösterdi.

Dışişleri Bakan Yardımcılığı'na atanan Burhanettin Duran kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berrin Ekinci kimdir?
Sonraki Haber