Memurun gözü bu habere kitlendi! Emekli taban aylığı güncellemesi memura ek zam getirecek mi? 3 aylık kritik veri…

Bayram dönüşü emekliden sonra memura yeni zam haberleri konuşulmaya başlandı. TÜİK yeni ay enflasyon verileri hesaplanmaya başlandı oluşan 3 aylık veriler ışığında yeni rakamlar netleşti. İşte detaylar..

Memurun gözü kulağı bu haberdeydi. En düşük emekli maaşı taban aylığı Cumhurbaşkanı tarafından yapılan paylaşımda 7 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Mart ayı içinde yapılan emeklilik başvuruları sonrası Nisan ayında EYT'liler ilk emeklilik ödemesini yüksek taban aylığı üzerinden alabildi.

Bayram öncesi ikramiye ile beraber hesaplara yatan emekli aylığı vatandaşları memnun etti. Öte yandan gözler memura çevrildi. Uzun süredir memurlara da ikramiye verilmesi bekleniyordu. Bu alanda yeşil ışık yakılmadı fakat yeni dönemde ek zam haberleri kulislerde konuşulmaya başlandı.

MEMURA ERKEN ARA ZAM GELECEK Mİ?

Emekli ve memur için her yıl Ocak ve Temmuz ayında artış yapılıyor. Ocak ayında yapılan artış sonrası emeklinin taban aylığı yükseltildi. İkramiye tutarı yükseltildi fakat memurlar için bir yenilik yapılmadı. Temmuz ayı dört gözle bekleniyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda memurlara ara zamda iyi bir rakam sunulması isteniyor. TÜİK tarafından 6 aylık enflasyon verisi üzerinden net rakamlar oluşacak. 2023 yılının ilk çeyreğindeki veriler ise 3 ay için %12,76'yı işaret ediyor.

MEMUR VE EMEKLİYİ TEMMUZ AYINDA NE BEKLİYOR?

Bu gelişmelerin ışığında en düşük emekli maaşı yükseltilince memura ek zam yapılacak mı? konusu gündeme geldi. Fakat ek zam ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken ara zam tarihine işaret edildi. Temmuz ayında  memur ve memur emeklisi için yapılacak yeni zammın detayları da araştırılıyor. 6 aylık enflasyon üzerinden toplu iş sözleşmesi zammı %6 refah payı ile ödemeden faydalanılabilecek.

3 AYLIK VERİ NE SÖYLÜYOR?

Temmuz ayı için gözler TÜİK verilerine çevrildi. Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyon verisi şu anda %12,76 oranını kesinleştirdi. Net tablo için önümüzdeki 3 aylık dönemde açıklanacak TÜİK verileri takip ediliyor. Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyon verisi üzerinden Temmuz ayı memur ve memur emekli maaş zammı ortaya çıkacak.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber