Memura kira desteği nasıl olacak? Kimler faydalanabilecek? Detaylar belli oldu

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan kamu çalışanına kira desteği düzenlemesiyle ilgili detaylar gelmeye başladı. Kira desteğinden kamuda çalışan kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçilerinin faydalanması bekleniyor.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan, il ve ilçeye göre kamu çalışanlarına kira yardımı yapılması düzenlemesiyle ilgili ilk detaylar belli oldu.

28 MAYIS'TAN SONRA NETLEŞECEK

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, konuya ilişkin TRT Haber'e yaptığı değerlendirmelerde şunları kaydetti:

"Geçinme endeksleri, dikkate alınarak şartlara bakılacak. Buna dair kira yardımı söz konusu olabilir. Bunun ayrıntılarını 28 Mayıs seçimlerinden sonra daha net bir şekilde göreceğiz. Temel hedefin kamu çalışanlarının sosyoekonomik durumlarının, şartlarının düzeltilmesine dair adımlar olduğu görülüyor."

"FARKLI ŞEHİRLERDE FARKLI MİKTARLAR"

Kira fiyatlarına bakılacak, ortalama kiralar ve oradaki diğer gıda fiyatları da belki değerlendirilecek. Bu geçinme endekslerine göre belki de belli bir kademelendirme olabilir. İstanbul, Ankara, İzmir ya da diğer farklı şehirlerde bu artışların miktarları durumları değerlendirilip ona göre hayatı kolaylaştıracak tutar belirlenir.

KİRA DESTEĞİNİ KİMLER ALABİLECEK?

Destekten kamuda çalışan kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçilerinin faydalanması bekleniyor.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber